A lapunk ellen pert vesztett Pajor cége már megint állványoz, újabb hibát javít a Liszt Ferenc sétányon lévő társasházán

Egyik botrány éri a másikat a váci polgármester, Matkovich Ilona fia, Pajor Dániel cégét, a Geo-Art Team Kft.-t illetően.

Legújabb értesüléseink szerint alighogy befejezték a Liszt Ferenc sétányon lévő társasházon az ősszel hónapig tartó javítási munkálatokat, már megint állványoznak, és újabb javítást kénytelenek elvégezni, miután erre kötelezte a céget a Pest Vármegyei Kormányhivatal építésügyi hatósági hatáskörében.

Tudomásunk szerint ezúttal a lakóépület tűzfalán meglévő hőszigetelő rendszert kell teljesen lecserélniük. Szerdán meg is kezdték az állványozást. Mindezt azért, mert az eredeti kivitelezéskor nem a szabályoknak, valamint a terveknek megfelelően végezték ezt el. Magyarán a jelenlegi tűzfal nem felel meg az előírt szabályoknak. Ez azért különösen aggasztó, mert a közvetlen közelében álló Makovecz ház fából készült. Egy esetleges tűz esetén igen nagy veszélynek lenne kitéve, így teljesen érthető a tulajdonosok aggodalma.

Pajorék dolgát több tényező is nehezíti. Korábban bővebb cikkben számoltunk be arról, hogy milyen méltatlan helyzetbe került Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész egyetlen váci hagyatéka. Mint írtuk, a különleges épület tulajdonosai, az építész örökségének őrzői az évekig tartó építkezés után, a kivitelezési hibák miatt most az építésügyi hatósági kötelezés teljesítése érdekében végzendő, tűzfalhőszigetelési munkák tűrésére kaptak felszólítást. Meg is kezdték Pajorék szerdán reggel a munkálatokat ám nincs könnyű dolguk, mert a Makovecz ház közvetlen közelsége egyaránt nehezítő tényezőt jelent.

A társasház és környékének lakói tehát alighogy végigélték az őszi, lepel alatt zajló munkálatokat, arra ébredhetnek majd újra, hogy még mindig nincs vége, ismét előröl kezdődik minden.

Ha mindez nem lenne elég, a Liszt Ferenc sétányon lévő társasháznak jelenleg nincs fennmaradási engedélye, mint arról több alkalommal is írtunk. A hibákat javító munkálatok tehát tűrnie kell a Makovecz ház tulajdonosainak, akik bíznak abban, hogy a hibás kivitelezés miatt hosszú évek óta húzódó kálváriájuk végre véget ér. Hozzáteszik, hogy elkeserítő az a mentalitás, hozzáállás a beruházó részéről, hogy őket állítja be a vétkes félnek, miközben ők, és mint az bizonyítást is nyert valós hibákra hívták fel a figyelmet, melyet már nem lehetett tovább szőnyeg alá söpörni, vagy éppen a jogos sérelmeket hangoztató szomszédokat vétkesnek beállítani, velük pereskedni.

Ahogy tette azt a Geo-Art Team Kft. ügyvezetője Pajor Dániel lapunkkal szemben is, ám jogerősen elvesztette a sajtópert szerkesztőségünk ellen, a botrányos Hangyavár Lakások referencia társasháza, a Liszt Ferenc sétányon lévő társasház ügyében. A jogerős ítélet indoklásából egy részlet: ”….azon sérelmezett közlésrész, miszerint a Vácott a Geo-Art Team Kft. által felépített társasházat nem a terveknek megfelelően építették fel és az élet- és balesetveszélyes, egyrészt az elsőfokú bíróság helyes indokolása szerint valós és igazolt tényeken alapuló közlés, másfelől a kért helyreigazítási közlemény tartalmára részben nem is vonatkozik, annak megalapozására önmagában nem is alkalmas.”

A korábban a témában megküldött kérdéseinkre sem Pajor Dánieltől, sem Ferencz Gellérttől, sem Matkovich Ilona polgármestertől cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Ezúttal ismételten megküldtük kérdéseinket Ferencz Gellért felelős műszaki vezetőnek azt tudakolva, hogy készült-e kivitelezési terv a tűzfalat érintő javítási munkálatokra vonatkozóan? A két ház közelségét érintően milyen módon tervezik megoldani a javítási munkálatokat? Jók-e az értesüléseink arra vonatkozóan, hogy nem adtak részletes tájékoztatást, nem keresték meg személyesen a mai napig a munkálatokat tűrésre kötelezett Makovecz ház tulajdonosait? Továbbra is várnánk arra a választ, hogy miért nyilatkozta írásban azt a fennmaradási hatósági eljárásban azt, hogy minden a tervek szerint készült? A Barabás utcai társasház esetében elismerte, hogy nem használt egyáltalán kőzetgyapotot, azt mikor fogják kijavítani?
GRT

Hozzászólás
Előző cikkCsörögefánk fesztivál lesz Csörögben
Következő cikkBaleset történt Penc határában