Utat újítottak fel Verőcén

Befejeződött az országos közúthálózat 12102 számú Magyarkút felé vezető útjának -Y előtti útszakasz- aszfaltozási munkálata – közölte a verőcei önkormányzat.

Mint az önkormányzat közleményében olvasható: a munkálatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. koordinálta, ők határozták meg a felújítás műszaki tartalmát, melyben a régi útpálya felmarása után kétrétegű aszfaltozást végeztek. Az alsó kötőrétegre egy finomabb szemcsenagyságú kopóréteg került, a fokozott erdészeti tehergépjárművek igénybevétele miatt.

A 360 tonna aszfaltot, hozzá való emulziót és ezeknek a munkaterületre történő szállítását a Magyar Közút az idei évi plusz forrásoknak köszönhetően és az idei év végi aszfaltmaradvány terhére tudta december végéig biztosítani. Az aszfaltozó géplánc és a marógép munkadíját Verőce Község Önkormányzata, a képviselő-testület döntése alapján fizeti.

A közút elmondása szerint nem volt könnyű dolguk, ugyanis először az időjárás (havazás, esőzés miatt csúszott a kezdés) ezt követően pedig az aszfaltkeverő üzem műszaki meghibásodása miatt álltak a gépek bizonytalan ideig. Ezzel egyidejűleg pedig a Magyar Közút által kijelölt Táltos utcai elkerülő út a hó olvadása és esőzések miatt felázott, mely nehezítette az ott lakók közlekedését. A munkáltatokat pedig az aszfaltkeverő december 15-ei tervezett téli leállása előtt kellett elvégezni. Mindezek ellenére a felújítás a szakemberek szerint kitűnően sikerült. A kétoldali útpadka kialakítását a felmart aszfaltból a közútkezelő munkatársai az időjárás és az élő munkaerő kapacitás függvényében hamarosan elvégzik. Itt már nem lesz szükség teljes útlezárásra – olvasható az önkormányzat közleményében.

Forrás, fotó: Verőce Község Önkormányzata

Hozzászólás
Előző cikkA TOTEM adatgyűjtő felületre mostantól bárki feltöltheti az elhullott vadon élő állatok adatait
Következő cikkBalesetveszélyes lehet most a Börzsönyben kirándulni