Tuzson Bence: A nemzeti konzultáció hangja Brüsszelbe is elér (videó)

Tuzson Bence igazságügyi miniszter Rétvári Bence, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője meghívására érkezett Vácra. A Váci Polgári Est keretében szó esett a nemzeti konzultációról is. Stábunk kérdésére Tuzson Bence hangsúlyozta, hogy a korábbi nemzeti konzultációk hangja Brüsszelbe is elért.


„Valóban fel lehet tenni a kérdést, hogy miben segít egy nemzeti konzultáció Hogyan tudja erősíteni az ország érdekérvényesítő képességét? Nos, hogyha a magyar miniszterelnök kimegy Brüsszelbe, és azt érzi, hogy a háta mögött állnak az emberek, áll akár egymillió, vagy több mint egymillió ember, akkor bizony máshogy tud tárgyalni, mint ha nem állnak mögötte, ha hátranéz és nem lát maga mögött senkit. Ezt egyébként Brüsszelben is érzik. Más hangja, és más ereje van annak a miniszterelnöknek, aki mögött ott vannak az emberek. Sokkal jobban tudja képviselni az érdekeinket. Ezt már a múltban is láttuk, hiszen nagyon sok eredményt sikerült elérni annak köszönhetően, hogy nemzeti konzultációt tartottunk, és ennek a hangja bizony Brüsszelbe is elért” – fogalmazott kérdésünkre az igazságügyi miniszter.


A Váci Polgári Est keretében szó esett a dollárbaloldalról, a brüsszeli migrációs paktumról, a déli határunkat érő migrációs nyomásról, és a hazánknak járó uniós források helyzetéről is. Mindezekről egy következő videóban számolunk be.

Hozzászólás
Előző cikkRétvári Bence: A Dunakanyarban is nagyon fontos, hogy minél többen kitöltsük a nemzeti konzultációt (videó)
Következő cikkAdventi kórustalálkozó zajlott Váchartyánban