Téli madárgyűrűzéssel várják a természetbarátokat Királyréten

Bemutató madár gyűrűzéssel, odú karbantartó kirándulással és Vár-hegyi kilátó túrával is várja az érdeklődőket idei utolsó közös programjára a Börzsöny Alapítvány, december 9-én, 9-13 óráig. A rendezvényt már hagyományosan a helyi csoportjuk és a börzsönyi madarász táborok egyik alapítójának, Brellos Tamás emlékének szentelik.

Délelőtt folyamatos bemutatókkal, madár gyűrűzéssel készülnek a szervezők. Mint írják: „ha szép az idő, felsétálunk a várhegyi kilátóba is. A tó körüli odútelepünket is ekkor fogjuk kitakarítani, ekkor cseréljük le a tönkrement odúkat is. Akit érdekel az odúzás, érdemes részt venni rajta, rengeteg hasznos információ, érdekesség hangzik el ilyenkor”.

Hasznos tudnivalók: a királyréti parkolás fizetős, az I-es zónára szükséges jegyet váltani. A kirándulás kb. 1,5 órás lesz, rövid, de meredek hegymászással, közben evési lehetőség nem várható. Időjárásnak megfelelő öltözet szükséges annak figyelembe vételével, hogy az erdőben 4-5 fokkal mindig hűvösebb van, mint lenn a városban. Távcsövet, fényképezőgépet érdemes elhozni.

Hozzászólás
Előző cikkAdventi összejövetelt szerveznek Kemencén
Következő cikkMeggyújtották az első adventi gyertyát Deákváron