Kulturált Települési Környezet Díjat kapott Ipolytölgyes

A vármegyei közgyűlés Kulturált Települési Környezet Díjat adományozott Ipolytölgyes Község Önkormányzata részére a sok éves tudatos közterület-fejlesztéséért. A díjat Radnai Bertalan polgármester vette át december 8-án.

Ipolytölgyes egy 394 fős népességű kis falu az Ipoly mentén, ahol a lakosság közel egyharmada fogyatékkal él. Épp ezért jelentős az önkormányzat sokrétű szolgáltatást nyújtó tevékenysége. Ilyen az ingyenes szerszám és gépkölcsönzés; a járdák takarítása és a kerti munkák elvégzésében nyújtott segítség. 

Az összes önkormányzati tulajdonban lévő utca aszfaltburkolatot kapott, a település főutcáját kiszélesítették, a járdák is szilárd burkolattal lettek ellátva és, ahol szükséges volt – a Szent Erzsébet Otthon fogyatékos, mozgássérült lakóira gondolva – szélesebb járdákat alakítottak ki. A közterületek, a közforgalmú bejáratok, de még a buszmegállók is akadálymentesítettek.

Felszámolták az illegális hulladéklerakó helyeket, átvállalták a lakossági szemétszállítás díját a lakosságtól, így jelentősen csökkentve a további illegális lerakást. Az önkormányzat átlagon felüli segítséget nyújt az ott lakóknak, a megvalósult beruházásokon pedig érezhető a tudatos és határozott település-irányítás – hangzott el az önkormányzat méltatásában.

Hozzászólás
Előző cikkNem jár a komp Nagymaros és Visegrád között
Következő cikk100 ezer forint értékű utazást vett át a 0627.hu fotópályázatának győztese