Imre Zsolt kezdeményezésére jött létre a Vácért Polgárőr Egyesület (videó)

Vác közbiztonsági helyzetének javítása érdekében kereste meg hónapokkal ezelőtt Imre Zsolt a Váci Polgári Fórum elnöke Kovács Istvánt, aki 25 éve polgárőr.

A szomszédos Sződligeten évtizedek óta látja el ezt az önkéntes munkát szervezi, és vezeti az ottani egyesületet. Meg is állapodtak abban, hogy mivel Vác baloldali vezetése az elmúlt négy év során gyakorlatilag semmit nem tett a polgárőrség megszervezése, támogatása érdekében kezükbe veszik ezt, és megalapítják a Vácért Polgárőr Egyesületet.

A Váci Polgári Fórumra Imre Zsolt meghívására érkezett Kovács István, aki beszámolt arról, hogy a Vácért Polgárőr Egyesület hivatalos bejegyzése kapcsán felkereste Vác polgármesterét Matkovich Ilonát, kérelmezve a névhasználati engedélyt, és a város anyagi hozzájárulását e közérdekű feladat elvégzéséhez.

Kovács István hangsúlyozta, jelen pillanatban a Zsaru-Car Polgárőr Egyesülettel tudott Vác város önkormányzata szerződést kötni e feladatok elvégzésére november és december hónapra vonatkozóan. Rámutatott, hogy a Vácért Polgárőr Egyesület létrehozása teljesen civil és politikamentes kezdeményezés és Imre Zsolt nevéhez fűződik.

Noha a Vácért Polgárőr Egyesület hivatalos bejegyzésére még várni kell, a járőrözés, tagtoborzás már hetek óta zajlik a városban, e civil kezdeményezésnek köszönhetően. Ebben a közterület felügyelet, és a rendőrség is közreműködik.

Hozzászólás
Előző cikkPál Feri atya tart előadást Váchartyánban
Következő cikkFehérbe burkolózott Acsa is