Igazgatási szünet lesz a kormányablakokban

Budapest, 2013. október 1. Okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablak a Hegyvidék Központban 2013. október 1-jén. Ezen a napon adták át az országban az elsõ okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakot, amely azt az új külsõt, arculatot mutatja, amely minden kormányablakra jellemzõ lesz. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Javasolt a kormányablakokban és kormányhivatali ügyfélszolgálatokon még december 22. előtt elintézni az előre tervezhető ügyeket. A december 27-29. közötti igazgatási szünet alatt, korlátozott nyitva tartással országszerte 22 kormányablak és a Központi Okmányiroda fogadja az ügyfeleket. Ügyintézés előtt érdemes a kormányhivatalok honlapján tájékozódni a rendkívüli nyitva tartásokról.

A két ünnep közötti három munkanapon vármegyénként egy, a fővárosban három kijelölt kormányablakban az alábbi ügyek intézésére lesz lehetőség 9-14 óra között:

Személyi igazolvánnyal, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézés;

Lakcím ügyintézés;

Ügyfélkapu regisztráció;

NEK-regisztráció;

Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylés;

TAJ kártya másolat kiadása.

Rendszeres létfenntartási támogatás iránti kérelem beadása.

Emellett a Központi Okmányirodában szintén 9-14 óra között lehetőség lesz a személyazonosításra alkalmas okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre, ügyfélkapu és NEK regisztrációra, valamint a sürgősségi és azonnali (3, illetve 1 napon belüli) útlevelek átvételére. Az online beérkezett kérelmek (pl.: vezetői engedély hosszabbítás, online lakcímbejelentés) feldolgozására nem lesz lehetőség az igazgatási szünetben, ezeket a kormányablakok csak 2024. január 2-tól intézik.

A kormányhivatalok és járási hivatalok a halaszthatatlan hatósági feladataikat az igazgatási szünetben is ellátják, azonban a folyamatban lévő eljárások határidejébe az igazgatási szünet időszaka nem számít bele. A kormányhivatalok által működtetett vizsgaállomásokon és a földhivatalokban szintén szünetelni fog a félfogadás, utóbbiak január 3-án nyitnak.

A december 27-29. közötti igazgatási szünet alatt 9 és 14 óra között Pest vármegyében kizárólag Budaörsön lesz ügyfélfogadás.

Forrás: kormanyhivatalok.hu
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hozzászólás
Előző cikkBalesetveszélyes lehet most a Börzsönyben kirándulni
Következő cikk Folyamatosan dolgozik a Magyar Közút a téli időszakban kialakult burkolathibák javításán is