Harmadik helyen zárta az őszt a Nagymaros FC

27 ponttal, a harmadik helyen zárta az őszi szezont a Nagymaros FC a Pest vármegyei labdarúgó-bajnokság III. osztályának északi csoportjában.

Nem indult valami jól a szezon a nagymarosiak számára. Augusztus végén, az első fordulóban hazai pályán 5-0-ra kikaptak a jelenleg első helyen álló Leányfalutól, majd Pilisvörösváron is ötöt kaptak. Ezután jött két döntetlen, előbb a Perbál SC második csapata, majd a Visegrádi SE ellen. Szeptember 23-án érkezett az első győzelem. Ekkor 4-0-ra verték a Nagykovácsi USE csapatát. Innét pedig nem volt megállás. Október végére úgy belelendültek, hogy a 10. fordulóban 11-1 verték a budajenőieket. A környékbelieknek sem kegyelmeztek. 2-0-ra verték a Zebegény Garvittaxot és a Szokolyai SK-t is. A nagymarosiak a 13. fordulóban a váci járásból a Vácduka KSK csapatát győzték le 2-1-re. A Tóth Barna Tamás által vezetett csapat így a dobogós, harmadik helyről várhatja a tavaszt

Az őszi mérkőzések alatt a 22 éves Stefkó Kornél volt a legeredményesebb nagymarosi játékos. Ő kilencszer volt eredményes, a 29 éves Turi Imre pedig hétszer talált be.

A Pest vármegyei labdarúgó-bajnokság III. osztályának északi csoportjában 395 gól született a lejátszott 13 forduló során. Ez mérkőzésenként 4,4-es átlagot jelent. Érdekességként: Az NB I 3,1-es átlaggal bír.

Hozzászólás
Előző cikkTúrázók tévedtek el a Börzsönyben
Következő cikkÖnfenntartó kulturális központ lehetne a zebegényi pavilon épületéből