Halálos lakástűz volt Kosdon

Kosdon karácsony előtti napon gyulladt ki egy családi ház, mire a tűzoltókat értesítették, már áldozata is volt a tragédiának.

Szombaton tizenkilenc órakor jelezték a katasztrófavédelem felé, hogy a Pest vármegyei Kosdon kigyulladt egy családi ház, és lángok csapnak ki az ablakon. A Rákóczi utcai épülethez öt járművel vonultak a tűzoltók. A 80 négyzetméteres, egyszintes ház teljes terjedelmében égett, a tűz a tetőre is átterjedt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI szerint.

A tűzoltóknak a tetőt is meg kellett bontaniuk az oltáshoz. Beavatkozás közben megtalálták az ott lakó idős férfi holttestét. Az épületet oltás után átszellőztették, és hőkamerával is átvizsgálták. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát tűzvizsgálat fogja feltárni.

A leggyakrabban egyedül élő idős emberek szenvednek halálos füstmérgezést, pedig az ehhez hasonló tragédiák egy füstérzékelővel megelőzhetőek lennének. A füstérzékelő, amint kigyullad valami, azonnal sípolni kezd – ismertette Mukics Dániel szóvivő.
Fotók: Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

Hozzászólás
Előző cikkSződligeten is kiöntött a Duna
Következő cikkCímvédés! Ismét Rétvári Bence volt a legagilisabb képviselő az Országgyűlésben