Rétvári Bence: 1200 laptopot kapnak a váci diákok (videó)


Pest vármegyében 20 ezer laptopot osztanak ki, Vácon 1200-at, a sajtótájékoztatónak otthont adó Váci Árpád Fejedelem Általános Iskolában pedig 136-ot – közölte Rétvári Bence a térség KDNP-s országgyűlési képviselője.

Hozzátette, hogy a kormány azt szeretné, ha a magyar oktatás adná a legmodernebb tudást Európában, melynek része, hogy a legkorszerűbb informatikai eszközöket készségszinten tudják használni a diákok. Fehér Mónika, a Váci Tankerületi Központ szakmai vezetője azt hangsúlyozta, hogy ezekkel a személyes használatra kiosztott digitális eszközökkel a diákok egyenlő esélyekkel férnek hozzá azokhoz a lehetőségekhez, amelyek a digitális kompetenciák fejlődését megkövetelik a mai korban

Magyari József, a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola igazgatója azt emelte ki, hogy az informatika világa folyamatosan fejlődik, és szükség van arra, hogy az iskolák, a pedagógusok, a diákok modern eszközökkel rendelkezzenek annak érdekében, hogy a magyar gyerekek is versenyképesek legyenek. A váci diákok ezeket a laptopokat december 15-ig kapják meg. 2024 tavaszán nyílik lehetőség újra igénylésre.

Hozzászólás
Előző cikkA 90 éves Nagy Lajosné Peczán Annát köszöntötte születésnapja alkalmából Spiegelhalter László
Következő cikkKözmeghallgatás lesz Csörögben pénteken