Reggel havazás, déltől ónos eső érkezik, veszélyjelzést adott ki az OMSZ

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye területére csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon előfordulhat gyenge ónos eső is, majd napközben az ország nagy részén eső lesz a jellemző – adta hírül az MTI a meteorológia veszélyjelzését.

Az Északi-középhegység tágabb térségében, valamint a főváros környékén kezdetben mindenhol havazás, havas eső várható. A déli óráktól egyre inkább ónos esőbe, fagyott esőbe, majd esőbe vált a csapadék halmazállapota, legkésőbb a magasabban fekvő területeken.

Legtovább az északi határ közelében tarthat ki a havazás, itt és az Északi-középhegység más részein általában 5-10 centiméter hóréteg várható éjfélig, de lokálisan ezt meghaladó mennyiség, akár 15 centiméternél is több összegyűlhet. Az esti óráktól az Északi-középhegység térségében is egyre nagyobb területen tartós ónos eső váltja fel a havazást.

Péntek hajnalra várhatóan mindenütt esőbe vált a csapadék halmazállapota. A várható csapadékfajták területi kiterjedése és mennyisége is nehezen előre jelezhető – tették hozzá.

Hozzászólás
Előző cikkHatalmas népszerűségnek örvend Vácon a Memento mori – A váci legenda (videó)
Következő cikkNem szabad bedőlni, csalók élnek vissza a DMRV nevével