Pion István az esztergomi slamklubon lép fel a Kaleidoszkóp Házban

Idén utoljára jelentkezik a Slam Poetry Esztergom havi klubsorozata: az esemény 2023. november 24-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Kaleidoszkóp Házban. Az openmic és a verseny slammerei mellett vendégfellépőként áll majd a színpadra a műfaj legendás alakja, Pion István.

A Budapesten élő költő, slammer fellépése azért is különleges, mert a közeli Letkésről származik, és Esztergomban érettségizett. A 2012-ben rendezett első Országos Slam Poetry Bajnokság döntőjének harmadik helyezettje volt, és a győztes, Süveg Márk Saiid szimbolikusan lemondott a javára a bajnoki címről. Rendszeres fellépője a legnagyobb slamrendezvényeknek, a Slam Poetry Budapest Klub és az Országos Slam Poetry Bajnokság állandó műsorvezetője, a Benes-dekrétumokról és saját családjáról szóló szövege máig az egyetlen olyan magyar slamelőadás, ami a közönségtől kiérdemelte a klasszikus színházi visszatapsot.

Pion István költőként, íróként és újságíróként is elismert, amatőr színészi karrierjét pedig az Oscar-díjas Saul fiában nyújtott szerepe indította el.

A Slam Poetry Esztergom tehát idei utolsó slamklubját rendezi. Az este mottója: „Az ünnep azé…” – a versenyző slammerek ebben a témában fogják elmondani szövegeiket.

Esemény: Slam Poetry Esztergom havi klub Pion Istvánnal
Helyszín: Kaleidoszkóp Ház (Esztergom, Pázmány Péter utca 7.)
Időpont: 2023. november 24., 18 óra
Belépődíj: nincs, de a becsületkasszával a szervezők munkáját támogatják

Hozzászólás
Előző cikkHasználatba adták Csörögben a új szociális bérlakásokat
Következő cikkSebességmérőt telepítettek Csörög egyik forgalmas utcájába