Már több mint 80 gyáregység csatlakozott a Modern gyárak éjszakájához

A GE Vernova Gas Power üzletágának veresegyházi gyára

Már több mint nyolcvan gyáregység csatlakozott a Modern gyárak éjszakája programhoz, amely lehetőséget ad a cégeknek a jó gyakorlatok egymás közötti megosztására – jelentették be a szervezők kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Bókay Márton, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) helyettes államtitkára méltatta az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. gazdaságfejlesztésben betöltött szerepét, azt, hogy európai uniós és hazai forrású programokat is lebonyolít. A helyettes államtitkár azt mondta, ezek sorozatába tartozik a Modern gyárak éjszakája is, amely iparpolitikai, gazdaság- és vállalkozásfejlesztési szempontból is fontos, ugyanis a vállalkozások fejlődéséhez nagy mértékben hozzájárul a legjobb gyakorlatok megosztása. Bókay Márton reményét fejezte ki, hogy egyre több üzem fog bejelentkezni, hogy fogadhassa az érdeklődőket mind a vállalati szférából, mind a lakosság köréből.

Szabados Richárd, IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette, hogy a cégek Budapesten és vidéken is csatlakozhatnak a Modern gyárak éjszakája programhoz. A nyilvános rendezvény november 10-én, pénteken délután 4 órakor indul, így az összes helyszínen egy időben kezdődhet a gyáregységek látogatása. Míg tavaly mintegy 70 cég csatlakozott, számuk az idén már meghaladta a 80-at, és a jelentkezés még nem zárult le.

Kiemelte, hogy a program jól illeszkedik az IFKA stratégiájába, mert gazdaságfejlesztési ügynökségként az a küldetése, hogy minden eszközzel támogassa a Magyarországon működő vállalkozásokat.

A www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon érhetőek el az eseményhez csatlakozó gyáregységek, amelyek a nehézipartól a könnyű- és a feldolgozóiparon át az egészségügyi iparig mindenféle ágat képviselnek. Az érdeklődők ugyanezen a honlapon regisztrálhatnak az eseményre, amelyre tavaly csaknem 13 ezren látogattak el személyesen vagy online.

A Modern gyárak éjszakájára látogatóként különösen az egyetemistákat, főiskolásokat és a szakképesítésben részt vevőket várják, akik már azon gondolkodnak, hol dolgozhatnának a jövőben. Az esemény azonban mindenki, így családok és más vállalkozások képviselői számára is nyitott – mondta el Szabados Richárd.

Térségünkhöz legközelebb Gödön az MVM OVIT Zrt. acélszerkezet-gyártó üzeme, Rétságon az AFT-Hungary Kft. fémalkatrész-gyártó üzeme, és Veresegyházon a GE Vernova Gas Power üzletágának veresegyházi gyára várja a látogatókat.

Hozzászólás
Előző cikkTuipánhagymákat ültetett a Csörögi Ifjúságért Alapítvány
Következő cikkNyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsították meg a váci autótolvajt