Kiváló minőségű és fogyasztásra alkalmas az ivóvíz Vácon (videó)


Még a václigeti csőtörés helyszínén tartózkodott ma délután a katasztrófavédelem mobil laborja, amikor a felvételeket készítettük. Mint a képeken is látható, egy hatalmas gödör jelzi a tegnapi csőtörés nyomait.


Mint arról a DMRV Zrt. beszámolt, tegnap a délutáni órákban Vácott a Gőzös utcában egy teherautó alatt beszakadt a homokos földút, amely miatt csőtörés alakult ki. A meghibásodott vezetéket a DMRV szakemberei azonnal azonosították, elvégezték a sérült szakasz kizárását. Az esemény semmilyen formában nem befolyásolja a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást, a településen a lakosság ellátása zavartalan, az ivóvíz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztásra alkalmas.


Rétvári Bence a térség KDNP-s országgyűlési képviselője közleményt adott ki a csőtörtés ügyében. Mint írja, a polgárok biztonsága a legfontosabb, ezért az ügy minden részét ki kell vizsgálni, a laborvizsgálatokat nyilvánosságra kell hozni, és a vizsgálatokat meg kell ismételni, hogy mindenki pontos és biztos adatokkal rendelkezzen. Hozzátette, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy a kifolyt vizet egy másik akkreditált labor is megvizsgálja és az eredményeket hozza nyilvánosságra minél hamarabb, miután a váci családok biztonsága és tájékoztatása mindennél fontosabb.

Hozzászólás
Előző cikkNői kézilabda NB I – A Vác vendégeként nyert a Debrecen
Következő cikkRétvári Bence: Vác vezetését is felszólítom, hogy utasítsa vissza Karácsony Gergely ultimátumát!