Egész napos ünneppel nyit az új kóspallagi piac

November 18-án, szombaton egész napos rendezvénnyel ünnepelik a Kóspallagi Piac megnyitását. Finom falatokkal, közösségi programokkal, zenével és tánccal is várják az érdeklődőket a nap folyamán.

Mint, ahogy arról korábban már beszámoltunk, új termelői piac épült a településen, A fejlesztésre a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében 100 millió forint támogatást kapott a község.

Palchi Attila polgármester lapunknak korábban azt mondta, a termelői piac létrehozásával egy hatalmas lépést tesz előre Kóspallag. Mind a helyi gazdaság, mind pedig a helyi termékek elterjedése, népszerűsítése szempontjából is ez egy remek kiugrási lehetőség. A piac a település legelején kapott helyet, ahol eddig mindössze egy betonplacc állt, eddig ez fogadta a községbe érkezőket. A beruházás befejezésével egy, a környezetbe, Kóspallag településképéhez illő épület is helyet kap majd a piac területén.

A szombati program:

9:00-15:00 Faültetés a készülő Bölcsödekertben – részletek és jelentkezés: https://www.facebook.com/events/6674154909367180

13:00 – 15:00 Piac helyi termékekkel az új Piacépületnél

Közben: közösségi libasütés, térzene, adományos ebédlehetőség

15:00 – 16:30 Közösségi énektanulás, kóspallagi dalokkal az új Piacépületben

17:30 Fanfara Complexa koncert és táncház a Művelődési Házban

Hozzászólás
Előző cikkKerekítő foglalkozás és családi táncház lesz Vácrátóton
Következő cikkIdén is keresik a legjobb süteményt Vácdukán