Több mint 600-an látták már Magyarország legszebb természetfotóit a váci K16 galériában

Több mit 600-an nézték már meg a Varázslatos Magyarország kiállítást Vácon, a K16 Kortárs Galériában. A tárlat az ország legizgalmasabb természetfotó pályázata és szakmai platformja, küldetése az, hogy a természetfotók által ablakot nyisson az ország nemzeti parkjainak természeti kincseire, s ezáltal felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára.

Sorra érkeznek a csoportok, családok, hogy megtekintsék a díjnyertes fotókat a váci galériában. Már több mint 600-an voltak kíváncsiak a tárlatra. A látogatók között rendszeresen megfordulnak diákok, szerdán a Váci Földváry Károly Általános Iskola hatodik osztályos tanulói tekintették meg a kiállítást.

Bundikné Gerengay Ildikó, a gyerekeket kísérő, földrajz-rajz szakos pedagógus lapunknak elmondta, hogy az iskolában jelenleg az Állatok Világnapjával kapcsolatos tematikus hetet tartanak, amelyhez jól illeszkedett a K16 galériában lévő Varázslatos Magyarország kiállítás is.

„Az intézményből az alsó és felső tagozatosok egyaránt érkeznek megtekinteni a fotókat, hiszen jól be lehet építeni az iskola témakörébe. A technika órán megemlítjük például a fotózás történetét, vagy hogy hogyan lehet fényképeket készíteni, ezért minden szempontból hasznos” – fogalmazott a pedagógus.  

Foltin Kende, a Földváry iskola hatodik osztályos tanulója a 0627.hu-nak úgy fogalmazott: „nagyon tetszett a kiállítás, mert nem csak szépek a képek, de fel is van tüntetve rajtuk, hogy honnan származnak és ki készítette őket. Így, ha valakinek megtetszik egy helyszín, akkor elmehet oda és megismerheti Magyarország csodáit. Nekem a Bükki Nemzeti Park tetszik a legjobban, ahová szívesen elmennék.

A kiállítás október 18-ig díjmentesen megtekinthető a Káptalan utca 16. szám alatt lévő, K16 Kortárs Galériában.

Hozzászólás
Előző cikkA Budapest—Szob vonalon október 13-ig módosított menetrenddel közlekednek a vonatok
Következő cikkAutót mentettek és fakidőlésnél segítettek a nagymarosi tűzoltók