Rétvári Bence: A szabadság és a függetlenség soha nem lehet alku tárgya

A szabadság és a függetlenség soha nem lehet alku tárgya; minden nemzedéknek ki kell vívnia, meg kell védenie Magyarország függetlenségét és szabadságát – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a Pest vármegyei Rádon tartott megemlékezésen.

Bár forradalmainkat leverték, mégis azok lettek a győztesek, akiket legyőztek, hiszen rájuk emlékezik, őket ünnepeli az ország – közölte a térség KDNP-s országgyűlési képviselője.

A nemzet szabadságáért, függetlenségéért minden nehézség ellenére szükséges és morálisan helyénvaló küzdeni – mondta. A ma generációja szerencsésebb, mert csak megvédenie kell a függetlenséget és a szabadságot, de ezt a küzdelmet megspórolni senki nem tudja – közölte Rétvári Bence. Az államtitkár szerint a függetlenséget a maga teljességében kell elérni és a maga teljességében kell megvédeni.

A szabadság nem azt jelenti, hogy Magyarország megválaszthatja, hogy ki a gazdája, kihez igazodik. A szabadság nem a birodalomválasztás szabadsága, hanem függetlenség, szuverenitás, az, hogy a magyarok maguk döntenek saját dolgaikról. És nem abból választhatnak, hogy más döntéseit milyen mértékben hajtják végre, hogyan igazodnak hozzá, hanem csak és kizárólag a magunk szemszögéből, a magunk érdekéből, a magyarság, a 15 milliós magyar nemzet érdekében hozzuk meg a döntéseinket – mondta.

MTI/0627.hu Fotók:Gerzsenyi-Raczkó Tímea

Hozzászólás
Előző cikkBelterületi utakat fejlesztenek Őrbottyánban
Következő cikkEgyre agresszívebbé vált az illegális migránsok érkezése – A Dunakanyar is célpont lett, de a rendőrség kezeli a helyzetet (videó)