Ma éjfélig még szavazhatunk a Csóványosra és a Kismagos erdei szállásra – az ország legjobbjait keresik

Az ország kedvenc kilátóját és turistaházát keresi az Aktív Magyarország. A jelöltek között két börzsönyi építmény is szerepel. Október 2. éjfélig még lehet szavazni, többek között a Csóványos kilátóra és a Kismagos Erdei Oktatóközpont és Szálláshelyre is.

A túrázók kedvenc kilátásait és pihenőhelyeit keresik már negyedik éve.

Az Év Kilátója és az Év Turistaháza szavazás sokaknak ad kezdőlöketet, hogy elinduljanak egy addig ismeretlen táj felfedezésére – akár több napra is. Nem titok, hogy ez a célunk a pályázattal – fogalmaznak felhívásukban a szervezők.

Emlékeztettek: „augusztus utolsó hetében a nagyközönség beküldte a címre érdemesnek vélt építményeket. Ezeket egy szakmai zsűri nézte át és egészítette ki. Ez azért fontos, mert nem hoteleket vagy eldugott kiadó szobákat szeretnénk népszerűsíteni, hanem olyan szállásokat, ahol mi magunk is megszállnánk, ha a Kéktúrát járnánk vagy bringával szelnénk a tájakat. Tíz zseb- és természetbarát turistaház közül szavazhatod meg, melyik a legjobb. Sok kilátót lehet autóval megközelíteni, de mi a természet mélyén lévőket kedveljük, hogy erőfeszítéseinkkel rászolgáljunk a minket kényeztető kilátásra (és csúcscsokira)”.

Tavaly a Bükkben volt mindkét pályázat nyertese. Az előző években a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó és a Tisza-tavon található Bölömbika-kilátó vitte el a pálmát. A turistaházak közül pedig a tolnai Annafürdő Vendégházat és a legendás Szelcepuszta Turistaházat választották a szavazók legjobbnak. 

Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet a képek kedvelésével október 2-ig:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=aktiv.magyarorszag&set=a.643588001236464

A Csóványos kilátó (Börzsöny)

A Börzsöny csúcsát meghódítva a Csóványosi kilátóról lehet megszemlélni a lábunk alatt elterülő hegységet. A régi geodéziai tornyot befutó csigalépcső fokait hétről hétre rengeteg túrázó bakancsa koptatja.

Kismagos Erdei Oktatóközpont és Szállás (Börzsöny)

A Börzsönyben kalandozva kézenfekvő, hogy egy éjszakára vagy egy hétvégére megszálljunk a turistaházban. A Kismagosból gyalogos, kerékpáros túrákra indulhatunk, de kisvasúton a Börzsöny szívébe, Királyrétre is eljuthatunk.

Forrás: Aktív Magyarország

Hozzászólás
Előző cikkFákat ültettek Őrbottyánban az országfásítási program keretében
Következő cikkBedrogozva, jogsi nélkül menekült volna a 19 éves, BMW-t vezető fiatal, de a váci rendőrök megállították