Lelki tanévnyitót tartottak Vácon, a Cházár András EGYMI-ben

A 2023/2024-es tanévet a hivatalos és a „lelki” tanévnyitó megtartásával kezdte meg a Cházár András EGYMI Vácon. Az intézmény növendékei és pedagógusai harmadik alkalommal lehettek vendégei Meláth Attila lelkésznek, aki idén a hivatás, a gyógyító pedagógia és a tudás megszerzéséhez szükséges kitartó elkötelezettségről szólt a jelenlévőkhöz – tudatta a 0627.hu-val Ványi Lászlóné, a Cházár András EGYMI intézményvezetője.

A baptista imaházba a kicsik kis vonattal, a nagyok  sétálva érkeztek, ahol az eseményt egy szeretet vendéglátás zárta. A szívhez szóló gondolatok mellett szép dalokat is meghallgathattunk és egy kötetlen beszélgetésnek is részesei lehettünk. Köszönet ezért a szép élményért – mondta lapunknak az intézményvezető.

Meláth Attila baptista lelkész a következő gondolattal kívánt a pedagógusoknak és a növendékeknek egyaránt boldog új (tan)évet:

„Hálás vagyok Istennek, hogy gyümölcsöző és előremutató kapcsolat alakulhatott ki a városban működő, fogyatékkal élő gyermekek oktatását állhatatosan végző intézmények és a váci baptista gyülekezet között.

Erőnkhöz mérten eddig is és reményeink szerint ez után is támogatni fogjuk az intézményeket, diákokat és a tanárokat.

Ebben a segítő szolgálatban egy fontos láncszem a szeptemberi „Lelki-tanévnyitó” ünnepség templomunkban. Öröm látni a csillogó szemű tanulók sokaságát és az őket elkísérő tanárok nyitottságát a lelki-szellemi bátorítás és buzdítás átvételére.

Reménységem szerint Isten Igéje jó „földbe” hullott, és a tanév folyamán majd szárba szökken és maradandó termést hoz!

Kívánom, hogy sikeres és eredményes év legyen a 2023-2024-es tanév!

Isten áldja meg szép, de kihívásokkal teli hivatásotokat!”

A programon történő részvétel önkéntes volt.

Hozzászólás
Előző cikkNépmese fesztivál lesz Pencen
Következő cikkKorszerűsítik az Apor főiskola épületeit: jelentősen csökkennek a főiskola energiaköltségei