Így próbálja elhallgattatni a jobboldali képviselőket Matkovich Ilona (videó)

A körzetére vonatkozó tizenegy fejlesztési javaslatát szerette volna ismertetni a szerdai váci képviselő-testületi ülésen Mokánszky Zoltán Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő, ám Matkovich Ilona polgármester ezt megakadályozta. Arra hivatkozva, hogy „túl hosszan sorolja fel” fejlesztési terveit, technikai szünetet rendelt el, és „mert lehetősége van rá” írásban kérte a jobboldali képviselőtől a tervezetet.


Mokánszky Zoltán arra viszont felhívta a figyelmet a költségvetésről szóló rendelet módosítás során, hogy az április képviselő-testületi ülésen az intézményi tartalék soron még 1.3 milliárd forint szerepelt, most viszont alig több mint 80 millió forint található ott

Hirdetés
Samsung Göd álláshirdetés


Nem jutnak szóhoz a képviselők


Matkovich Ilonát júniusban még nem zavarta, akkor el tudta mondani fejlesztési javaslatait a Fidesz-KDNP képviselője, aki akkor hangsúlyozta, hogy 74 millió forint értékben tervezne fejlesztéseket megvalósítani körzetében, ám ezt akkor a Matkovich Ilona vezette baloldali többségű képviselő-testület idén harmadjára is leszavazta. Ezúttal pedig már el sem mondhatta csak írásban a terveit Mokánszky, így az élő adás követői nem ismerhették meg azokat.


Mokánszky Zoltán év elején is felhívta a figyelmet arra, hogy noha maga Matkovich Ilona kérte, hogy a kormánypárti képviselők is tegyék meg a városra, és a körzetükre vonatkozóan is fejlesztési javaslataikat, ám ezek közül egyetlen egyet sem fogadtak be, de még csak a költségvetés tárgyalására sem hívták meg a kormánypárti képviselőket.


Csereklye Károly mondandója sem tetszett, őt is elhallgattatta Matkovich Ilona


Az ülés további részében is többször fordult elő, hogy a képviselők felszólalási idejét rövidítve a váci polgármester közbeszólt. Történt ez akkor is, amikor Csereklye Károly, Kászonyi Károlyhoz fordulva vélhetően érzékeny kérdéskörre tapintott, mivel a váci polgármester fia országos botrányt kavart építkezésének körzetéről szeretett volna beszélni.


Matkovich Ilona szájzár rendeletet hozott Vácra, elhallgattatná a kritikusait


Az egykor újságíróként dolgozó polgármester asszony első intézkedései között szerepelt a „szájzár rendelet” bevezetése a megválasztását követően. A 2019. december 12-én hatályba lépett polgármesteri utasítás szerint az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságok ügyvezető igazgatói, továbbá a 3. pont szerint a társaságok munkavállalói, valamint a társasági feladatok ellátására kötött megbízási és vállalkozói szerződéssel foglalkoztatottak szankcióra számíthatnak, ha olyat közlést tesznek, mely az önkormányzatra nézve hátrányos. Interjút csak a polgármesterrel történt előzetes egyeztetés után, írásbeli engedéllyel adhatnak.

Lapunk számtalan esetben szembesül is ezzel, nem kapunk választ írásbeli megkereséseinkre, de személyesen feltett kérdéseinkre is rendszerint elutasítás a válasz.

Hozzászólás
Előző cikkMár a helyi baloldal jelentős része is leváltaná a balos városvezetést Vácon
Következő cikkNői kézilabda NB I – A Győr 16 góllal nyert Vácott