170 millió forintból készült Vácduka legújabb fejlesztése, a családi pihenő és közpark (videó)

A Magyar Kormány által biztosított TOP Plusz program keretében több mint 170 millió forintból alakítottak kis pihenő, és közparkot Vácdukán, melyet ünnepélyes keretek között a Családi nap keretében adott át Rétvári Bence a térség KDNP-s országgyűlési képviselője és Makkos László Vácduka polgármestere.

Rétvári Bence, arról beszélt, hogy a TOP Plusz keretében megvalósított fejlesztéseket is európai uniós forrásból kellett volna finanszírozni, de mivel az EU nem utalta el a Magyarországnak járó forrásokat, a magyar kormány megelőlegezte ezt a települések számára.


A parlamenti államtitkár hangoztatta: a TOP Plusz projektek közül a vácdukai az aranyérmes, ennek a településnek sikerült először elkészülnie a fejlesztésével. Hozzátette, hogy sok település még csak a szerződéskötésnél tart. Makkos László Vácduka polgármestere arról beszélt, hogy az 1.6 hektáros területen többek között egy kétszáz méteres futókör várja a sportolni, mozogni vágyókat. Ez a táv azonban a futók számára tovább bővíthető a parkban létrehozott erdei utakon, sétányokon is. Rétvári Bence országgyűlési képviselő év elején számolt be arról, hogy 10 milliárd forint érkezett a Szobi és Váci járásba különféle fejlesztésekre.

Hozzászólás
Előző cikkÚjabb felújítás a váci Jávorszky Ödön Kórházban
Következő cikkKéssel fenyegetett fiatalokat egy férfi Vácon – a szobi rendőrök elfogták