Parancsnoki vizsgálat deríti ki, hogy jogszerűen jártak-e el a rendőrök, amikor a váci ámokfutót üldözték

Parancsnoki vizsgálat indult a keddi, az M2-es autópályán történt autós üldözés miatt – számolt be az RTL Híradó.

A Híradóban elhangzott, hogy a vizsgálat napokon belül lezárulhat, ezután derülhet ki, hogy a rendőrök jogszerűen, szakszerűen és arányosan jártak-e el, amikor egy száguldozó autóst próbáltak megállítani. Borbély Zoltán, az RTL Híradónknak nyilatkozó közlekedési szakjogász hangsúlyozta, hogy „gyakorlatilag végszükségi szituáció”, ha valaki 200 kilométer per órával hasít. Ilyenkor a rendőröknek azt kell mérlegelniük, hogy az a nagyobb veszély, ha továbbengedik, vagy az, ha megállítják a járművet. Úgy véli, hogy ebben az esetben a rendőrök a kevésbé rossz megoldást választották. „Az élet mindig más, mint a leírt protokoll” – mondta, hozzátéve, szerinte egyedül azt lehet vizsgálni, hogy miért szorították a rendőrök a betonelválasztónak a sofőrt. Olyan szabály ugyanis nincs, hogy a rendőr egy eljárás alá volt személyt csak úgy állíthat meg, hogy ne törje össze a kocsit.

Portálunk is beszámolt az autós üldözésről. Egy szirénázó rendőrautó próbálta kedden az M2-es autóúton megállítani a mögötte közlekedő, rendszámtábla nélkül száguldó Mercedes-t, de az többszöri jelzésre sem húzódott le. Így pillanatokon belül érkezett egy másik rendőrautó is. A sofőr a belső sávból próbált meglépni, ám a szemfüles rendőrök azonnal ráhúzták a kormányt. Ennek következtében nekihajtott a beton sávelválasztónak, majd ismét rálépett a gázra. A szolgálati autónak előtte kétszer is nekiütközött az ámokfutó. A manőverezésben végül kitört a kocsi bal hátsó kereke, így az egyenruhások a leállósáv melletti szalagkorláthoz szorították a szabálysértőt. Majd az autóból kipattanva fegyvert ragadtak és másodpercek alatt kirángatták az ülésekről az utast.

Bayer Zsolt: Most majd elkezdik vegzálni ezeket a srácokat, sőt, a végén még meg is hurcolják őket?

Bayer Zsolt blogján mindeközben arról ír, hogy a rendőröket vegzálják. „Adott volt egy rohadt gazember, aki jogosítvány nélkül (sose volt neki!) száguldozott egy főúton, ellenszegült a rendőri intézkedésnek, életeket sodort veszélybe. Az ilyen rohadt mocskokat egyszer s mindenkorra el kell takarítani az utakról, nagyon helyeslem azt a tervezetet, amely szerint, ha egy ilyen féreg halálos balesetet okoz, azt szándékos emberölésként értékeljék. Ezt a mocskot bátor és felkészült rendőrök megállították az autópályán, mielőtt még nagyobb bajt csinált volna. És mi történt ezután? Jött a 24.hu -naná! mi más?-, és szép hosszú cikket írt valami seggfej, miszerint a rendőrök jogtalanul jártak el. És most majd elkezdik vegzálni ezeket a srácokat, sőt, a végén még meg is hurcolják őket? Egy szemétláda ámokfutó meg egy szemétláda újságíró miatt? Komolyan mondom, ilyen nincs, és nem is lehet. Még szerencse, hogy mások is így látják, és megírták helyettem is a lényeget” fogalmaz blogján Bayer Zsolt.

Hozzászólás
Előző cikkRétvári Bence: A helyi gazdálkodók munkáját is segíti a Szobon átadott külterületi út (videó)
Következő cikkHoltan találták meg a Naszály-hegyen eltűnt nyugdíjas tűzoltót