Idén is lesz Duplakanyar futóverseny

A nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezik a Duplakanyar futóversenyt szeptember 2-án, Nagymaroson. A különleges versenyen indulók két országot, három folyót és két hidat érintve megkerülik a Dunakanyart és lehetőségük lesz átfutni a Duna alatt is.

Még nem késő regisztrálni az ország egyik legizgalmasabb futóversenyére, a Duplakanyarra, amelyen tavaly mintegy 900 sportoló vett részt.

Hirdetés
Samsung Göd álláshirdetés

Idén is három kategória közül választhatnak az érdeklődők.

Az egyéni versenyen 5, 12 és 62 kilométeres távon tehetik próbára állóképességüket a sportolók. Mindhárom táv résztvevői átfutnak a Duna alatt és érintik a Dunakanyar mindkét oldalát.

Lehetőség van csapatban is indulni, itt már 62 kilométeres távot kell megtenniük a futóknak. A hosszútávon induló versenyzők 2 országot, három folyót és két hidat érintve megkerülik a Dunakanyart és átfutnak a Duna alatt Visegrád irányából.

A szervezők a 18 év alattiak nevezését is várják 5, 12 és 62 kilométeres távra. Nekik a nevezés díjtalan.

A Duna Menti Regionális Közmű Zrt. (DMRV Zrt.) az indulók részére megnyitja a Nagymaros és Visegrád közötti közműalagutat, amely a Duna medre alatt húzódik. A Magyarországon egyedülálló alagútban a verseny résztvevői sétálva haladhatnak át. Az időmérést az alagút két oldalán megállítják, illetve újra indítják majd a szervezők. A DMRV Zrt. minden áthaladó számára igazolást állít ki, amely igazolja, hogy a résztvevő száraz lábbal átsétált a Duna alatt.

Az alagutat csak nevezéssel rendelkezők használhatják.

Hozzászólás
Előző cikkFilmzene koncertet szerveznek Verőcén
Következő cikkUtcabállal, vidámparkkal, Bikini koncerttel vár mindenkit hétvégén a Csörögi Közösségi Napok