Búcsúznak volt kollégájuktól a kutatásban résztvevő szervezetek

„Nehéz a tegnapi napot eredményesnek nevezni, hisz egy volt tűzoltó kollégától búcsúztunk…” – írja a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület hosszú bejegyzésében hétfőn reggel, miután vasárnap a délutáni órákban megtalálták a kedd óta keresett Katalinpusztánál eltűnt nyugdíjas tűzoltót.

A közzétett képgalériához azt írták, hogy kedd óta keresték az eltűnt férfit, majd tegnap a Kutyák Határok Nélkül – KHN -vel közösen hirdettek nagyszabású, összevont területkutatást, melynek előkészítését és koordinációját is közösen végezték.

A posztban azt írják: „A tegnap reggel már az erdei parkolóban talált minket, 7 órától már mint szervezők készítettük elő a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány tagjaival a regisztrációt és egyéb logisztikai hátteret, hogy 9-től az érkezőket fogadva, egy rövid, lényegre törő eligazítást követően útjára indítsuk a kereső csoportokat. A terület adta nehézségeket tekintve 4 kisebb, 2-7 fős, és két nagyobb, 17 és 29 fős kereső csoportot alakítottunk a számos szervezettől érkező hivatásos és önkéntes segítőkből. Minden csoport koordinációját egy helyismerettel rendelkező és egy kutyás szakember (KHN) végezte. Az időjárás ezúttal sem volt barátunk, hol csendesen csöpögő, hol szakadó esőben dolgoztak a kereső egységek a csöppet sem könnyű terepen. Végül nem sokkal dél után érkezett rádión a hír, megtaláltuk!”

A keresésben a felsorolás szerint húsz szervezet vett részt: Kutyák Határok Nélkül Alapítvány, Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, Dunakeszi Alsó Polgárőr Egyesület, Dunakeszi Polgárőrség, ÖPVE, Magyar Barlangi Mentőszolgálat Nagymaros ÖTE, KOSDI Összefogás Polgárőr Egyesület, Egercsehi Polgárőr Egyesület, Váci rendőrség, Naszály Mentőcsoport, OPSZ. Lovas és Kutyás Tagozat. Kutyás Szolgálat, Salgótarjáni ÖTE, LBTE, Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület, Help Mentőkutyás Egyesület, Hope Egyesület, Egercsehi PE lovas polgárőre, Legéndi PE lovas polgárőrei
Kosdi Pe lovas polgárőrei.

„Köszönjük minden résztvevő szervezetnek és civil személynek, hogy eljöttek és részt vettek a keresésben, megadva a lehetőséget Csaba családjának és barátainak, hogy méltón elbúcsúzhassanak tőle… Nyugodj békében, Csaba!” – zárul a bejegyzés.

Fotók: Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

Hozzászólás
Előző cikkHamarosan lejár a határidő – Augusztus 15-ig várják a fotókat Pest vármegye értékeiről
Következő cikkTárogató koncert lesz Nagybörzsönyben