Váci paraatléták is a párizsi világbajnokságon

SZOLLOSI - HUN

Július 8-tól tíz napon át Párizsban, a jövő évi paralimpia helyszínén rendezik a paraatléták világbajnokságát, amelyen kilenc versenyző – köztük rutinos és debütáló sportolók – képviselik a magyar színeket. A magyar paraatléta válogatott között szerepel a Váci Reménység Egyesületet három sportolója: Keresztesi Erika, Szőllősi István és Nagy Ambrus.

A Magyar Paralimpiai Bizottság hírlevelében emlékeztet: a sportágban legutóbb 2019-ben, Dubajban rendeztek vb-t, majd a koronavírus-járvány folyamatos halasztásra és újratervezésre kényszerítette a szervezőket. A magyar válogatott arról a vb-ről egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.    

A paralimpiai, világ- és Európa-bajnok Ekler Luca most is a magyar csapat húzóemberének számít: a TFSE versenyzője négy éve távolugrásban arany-, 100 és 200 méteres síkfutásban pedig ezüstérmes lett, ezek mellett most 400 méteres síkfutásban is érdekelt lesz.    

Ugyancsak remekelhetnek a francia fővárosban a Biacsi-ikrek,  Bernadett (SZVSE) és Ilona (SZVSE), valamint Keresztesi Erika (Váci Reménység SE) is, akik már hosszú évek óta szállítják a jobbnál jobb eredményeket. Biacsi Bernadett 1500 méteren, Keresztesi Erika 400 méteren, míg Biacsi Ilona mindkét futószámban versenyez majd.    

A dobók közül a paralimpiai ötödik Szőllősi István (Váci Reménység SE) és Nagy Ambrus (Váci Reménység SE) ragad súlygolyót.    

A mindössze 20 éves Takács Adél (Szegedi RSC) első világbajnokságára készül, távolugrásban indul, a szintén újonc Luterán Petra 100, 200, valamint 400 méteres síkfutásban és távolugrásban áll rajthoz, míg Bessenyey Zoltán diszkoszvetésben lesz résztvevő.    

A magyarok hétfőn kezdik meg szereplésüket Párizsban, az első magyar érdekeltségű döntőket kedden rendezik.

Fotók: Magyar Paralimpiai Csapat

Hozzászólás
Előző cikkBesurranó tolvajokra figyelmeztetnek Acsán
Következő cikkÉletbe lépett a másodfokú hőségriasztás