Társadalmi egyeztetésre bocsájtották a váci rendelő felújításának lehetséges forrását tartalmazó konstrukciót

Társadalmi egyeztetésre bocsájtották a váci rendelő felújításának lehetséges forrását tartalmazó konstrukciót. A tervben a vármegyei járóbeteg ellátók felújítása és a szolgáltatások magas színvonalú infrastruktúra megteremtése is szerepel. A véleményeket július 7-ig várják.

Régóta várat már magára a váci kórház korszerűsítése. Tavaly szeptemberben több mint 700 millió forintból újult meg a Jávorszky Ödön Kórház konyhája és az étkező, az egyik legfontosabb rekonstrukciós feladat, a járóbeteg szakrendelő felújítása azonban még hátra van.

Erre nyílhat most lehetőség, ugyanis társadalmi egyeztetésre bocsájtották a váci rendelő felújításának lehetséges forrását tartalmazó RRF konstrukciót. Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének célja elsősorban a koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásainak ellensúlyozása, illetve a gazdaság ellenállóképességének, fenntarthatóságának és a zöld és a digitális átmenettel kapcsolatos kihívásokra és lehetőségekre való felkészültségének a növelése.

A magyar terv 2026-ig összesen 2 300 milliárd forintnyi stratégiai fejlesztési projektet foglal össze. A terv céljai között szerepel például a 21. századi minőségi oktatás biztosítása, a hátrányosabb helyzetű települések és régiók fejlesztése, a gyermekvállalás támogatása, valamint az egészségügyi szolgáltatások színvonalának növelése is.

A tervezet tartalmazza a Vármegyei Járóbeteg ellátók felújítását, konkrétan a kórházi ellátást kiváltó és/vagy lerövidítő szolgáltatások magas színvonalú biztosítására alkalmas járóbeteg szakellátási infrastruktúra megteremtését, az integrált betegúttal érintett vármegyei rendszerek létrehozását.

Erre a területre összesen, több mint 200 milliárd forint áll rendelkezésre. Ebből a keretből kerülhetne sor a váci járóbeteg rendelő régóta várt felújítására is.

A társadalmi egyeztetés itt érhető el, július 7-ig van lehetőség véleményezni.

https://www.palyazat.gov.hu/node/76497#

Hozzászólás
Előző cikkMeghibásodás miatt hosszabb a menetidő a váci és a szobi vasútvonalon
Következő cikkRendőrt zaklat egy váci férfi – kábítószert tesz az autójára, kiszúrja a kerekeit, rongálja a kocsiját