Öröm és bizakodás – Sági Ági fotóművész kiállítása a Bartal Galériában

Dr. Németh Eszter, a gyógyszertár tulajdonosa köszöntötte Sági Ági fotóművészt, Török Máté zeneszerzőt, énekest, a Misztrál tagját, Eifert Jánost valamint a szép számban megjelenteket Nagymaroson, a Bartal Galériában abból az alkalomból, hogy a világhírű Sági Ági kiállítását megnyitották.

Reményik Sándor megzenésített versét énekelte Török Máté először, mellyel Sági Ági szakrális fotóihoz kívánt hozzátenni egy gondolatot, hogy az „az én szívem is áldott templom és Isten minden templomban lakik…”

Eifert János fotóművész – akinek képeit az elmúlt két hónapban megcsodálhatták a gyógyszertárba belépők – azzal kezdte a méltatást, hogy Sági Ági képei leginkább zenével társíthatóak, mert a képek kompozíciója, szerkezete, hangulata a társművészetek közül a zenére asszociál. Mivel Sági Ági építészként kitűnő mestere szakmájának, képei megtelnek ritmussal, zenével, léptékkel, mértékkel, megkomponáltak. Portréi, tájfényképei, riportfotói, csendéletei hazai és nemzetközi versenyeken gyakran kerülnek a díjazottak közé.

„Minden képe telve metaforával, jelképekkel, ezért szoktam mondani, talán nem túlzással, hogy a fotóművészet nem csak a pillanat művészete, hanem a gondolkodás művészete is, hiszen a fotográfus gondolataival, szívével megragad az életből valami fontosat, eszköze nem a véső, vagy az ecset, hanem a fényképezőgép. Úgyhogy fogadjátok szeretettel és rokonszenvvel Áginak képeit, amelyek jóval túlmutatnak a mester nagyszerűen felkészült, érdemes fotográfus képességein túl, hiszen minden képe megtelik élettel, nem véletlenül választotta az öröm és bizakodás címet a mostani tárlatnak.

Áginak nagyon neves helyeken van módja kiállítani, mégsem utasította vissza az itteni tárlatot, mert vallja, hogy a kiállítás az embereknek szól, hogy a gondolatainkat, az érzéseinket, a mondanivalónkat közre kell adni. Ez egy nagyon fontos dolog. Több órát töltöttem ma itt, figyeltem az embereket, az arcokat. Ennél rokonszenvesebb látogatókkal én nem nagyon szoktam találkozni, egy művész boldog, ha más emberben örömet és bizakodást csal elő” – zárta gondolatait Eifert János.

Sági Ági örömét fejezte ki, hogy Nagymarosra meghívást kapott, és megosztotta a jelenlévőkkel, hogy leginkább a képek kiválasztása jelentett számára gondot. Akkor jutott eszébe, hogy egy gyógyszertárban mi is lehet a leginkább szíven ütő üzenet, mint az öröm és a bizakodás. Igyekezett olyan képeket válogatni, amelyeknek a mondanivalója, továbbgondolása segít a gyógyulásban, az életbe, Jóistenbe vetett bizalmat megkaparintani.

A kiállítás szeptember közepéig megtekinthető a nagymarosi gyógyszertár Bartal Galériájában.

Fotó: Sági Ági

Hozzászólás
Előző cikkHatáron átnyúló együttműködések során valósulnak meg fejlesztések az Alsó-Ipoly mentén
Következő cikkElszabadult a pokol Vácon, rettegnek a lakosok