Nagy sikerrel lezajlott a végzős, 8. osztály által megrendezett II. Apáczai nap Váchartyánban

Nagy sikerrel lezajlott a végzős, 8. osztály által megrendezett II. Apáczai nap június 13-án. A projektnap témája idén a repülés volt – számolnak be a Váchartyáni Apáczai Csere János Általános Iskola Facebook oldalán.

A programok első részén valamennyi osztály részt vett. Először az iskola névadójának életútjával ismerkedtek meg a „Mi fér bele 34 évbe?” című rajzfilm segítségével. Ezután megválaszolták a vonatkozó kérdéseket és a helyes válaszokért kapott, egy-egy betűt tartalmazó léggömbökből kirakták a II. Apáczai-nap feliratot.

Ezt követően a gyerekek egy Apáczai- korabeli iskolát bemutató kollégiumtörténeti rajzfilmet tekintettek meg. Ehhez kapcsolódóan különböző nehézségi szintű szókereső rejtvényeket oldottak meg időre. 10 órától a projekt az alsósok számára a saját termükben folytatódott: különleges repülő állatokról megtekinthettek egy rajzfilmet és egy Powerpoint-diavetítést, majd szintén szókereső rejtvényeket oldhattak meg, ilyen állatokat színezhettek, és repülő halat készíthettek papírból tanítójuk vezetésével.

A felsősöknek ezzel párhuzamosan interaktív feladatok és előadások következtek a tornateremben. A II. Apáczai nap lezárásaként Kissné Czinege Renáta, Baksza Fruzsina segítségével átadta a végzősöknek a Szülői Munkaközösség ajándékát: az iskolai nyakkendőket.
A kórus meglepetésként elénekelte a Pál utcai fiúk musicalből a „Mi vagyunk a grund” című dalt, mely méltó befejezése volt e jeles napnak.

Hozzászólás
Előző cikkSok vizet lapátolnak valahol a nagymarosi önkéntes tűzoltók (videó)
Következő cikkMÁV: Fejlesztették a vasúti utastájékoztatási rendszert