Méteres gaztól és parlagfűtől szenvednek Deákváron a vízfogó környékén élők (videó)

Embermagasságú gaz, méteres csalán, parlagfű – mutatja Mokánszky Zoltán stábunknak Deákváron a Cserje utcában uralkodó állapotokat, felhívva a figyelmet a terület elhanyagoltságára.

A Fidesz-KDNP képviselője rámutatott, hogy míg az előző városvezetés a májustól szeptemberig tartó időszak során havonta nyírta a füvet a terület nagy részén, addig az idei évben erre mindösszesen egy alkalommal került sor.

Arról is beszélt, hogy a korábban gyönyörűen rendezett környéken mára méteres gaz, és parlagfű nő, melytől szenvednek az itt lakók. De az ide vezető két lépcső is nagyon rossz állapotban van. Indítványozta ezek felújítását, ám a Matkovich Ilona vezette baloldali többségű képviselő-testület ezt nem támogatta. Beszéltünk olyan lakóval, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy hónapok óta hever a Cserje utca környékén mindenféle hulladék.

A régi televízió készüléktől kezdve a kommunális és zöldhulladékon át, és amíg az önkormányzat hatásköre volt nem gondoskodott ezek elszállításáról. Hozzátette azt is, hogy a méteres gaz nemcsak az itt élők, hanem négylábú kedvenceik életét is megkeserítik, ugyanis tele van toklásszal, ami köztudottan nagy gondot okozhat. 

Mokánszky Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a vízfogó-medence eliszaposodott, ami gondot jelent tekintettel az elmúlt időszak heves esőzéseire is, hiszen ez szolgálna a Naszály felől érkező víz felfogására. Hangsúlyozta, hogy a tisztítását sürgősen el kell végezni.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkSzerda hajnalban szünetel a vasúti jegyértékesítés
Következő cikkRobbantás miatt ideiglenes útlezárás lesz Vácon