Katonadalos találkozó volt Kosdon

A Kosdi Rozmaring Hagyományőrző csoport szervezésében az idei évben is sor került Kosdon a katona és bordalos találkozóra július 15-én délután.

A rendezvény fővédnöke Kaló Miklós ezredes, Magyar Honvédség 1. Területvédelmi Ezred ezredparancsnoka volt. A találkozó vendégei pedig a Berceli Hagyományőrző Dalkör, Szandai Kövirózsa, Váci László Imre Nótakör, Váci Obsitos Dalárda, Labdarózsa Dalkör, Vácrátóti Öregfiúk.

Balázs Andrásné a Kosdi Rozmaring Hagyományőrző csoport Facebook oldalán azt írta:
„Öröm volt visszatérő vendégként üdvözölni, a fővédnökséget is elvállaló Kaló Miklós ezredparancsnokot és kedves feleségét. Régen látott ismerőseink, a Szandai Kövirózsa dalkör tagjait, akik sajnos csak a fellépésük idejére tudtak maradni. A Berceli Hagyományőrzőkkel idén is találkozhattunk. Régi barátaink a Vácrátóti Öregfiúk, akik megmutatták hogy négyen is lehet sikeres műsort adni. Visszatérő kedves vendégeink a Váci László Imre nótakörösök is, valamint a műsor csattanós befejezését adó Váci Obsitos Dalárda együtt a Labdarózsákkal. Öröm volt látni, hogy a kosdiak közül is számos érdeklődő eljött, megnézni a műsorunkat, és többen a műsor után is együtt maradtak velünk. Köszönjük a Gólya Tv-nek, Buda Jánosnak és segítőinek, hogy felvették műsorunkat és láthatóvá teszik sokak számára csatornájukon. Köszönöm a mieink, a Rozmaringok helytállását a vendégfogadásban, a vacsora felszolgálásában és rendrakásban végzett munkáját! Jó volt látni, ahogy a vacsora után közös éneklésre fakadtak, táncra is kerekedtek. A három harmonikás: Baji Laci, Juhász Jani és Som Zoli fáradhatatlanul húzták a harmonikájukat, hálásak vagyunk nekik érte mindannyian! Köszönet a kosdi önkormányzatnak, hogy támogatta rendezvényünket és ebben a rekkenő melegben egy légkondicionált helyiségben lehettünk. Megköszönöm azoknak is a segítségét is, akik szerényen, név nélkül kívántak maradni! Úgy láttam, hogy talán kivétel nélkül, mindenki jól érezte magát- és ez nekünk, szervezőnknek azt jelenti, hogy nem hiába készültünk, dolgoztunk a találkozó sikeréért!”

Hozzászólás
Előző cikkNemzetiségi piknik volt Galgagyörkön
Következő cikkTörök ellenfelet kapott a Vác