Heves zivatarokkal érkezik a hidegfront ma este

Ma késő délutántól, kora estétől egy közeledő hidegfront közvetlen előterében, és mentén északnyugat felől nagyobb számban számíthatunk zivatarokra, heves zivatarokra – hívja fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A zivatartevékenység éjszaka is kitart. Kiemelten az ország északi felén, harmadán alkalmasak a feltételek a zivatarok rendszerbe szerveződésére is, amelyeket már ma is erősen viharos, károkozó (>90-100 km/h) szélrohamok, nagy méretű (>2-4 cm) jég, és felhőszakadás (általában >25-35 mm, de lokálisan akár >40 mm) kísérhet!

KEDD NAPKÖZBEN, ESTE:


Kedden napközben még nagyobb területen várható nyugatról kelet felé mozgó zivatarok, heves zivatarok kialakulása, sőt, mindemellett nagy eséllyel a zivatarok rendszerbe is szerveződnek. Erre elsősorban az ország délkeleti felén és északkeleten számíthatunk leginkább, ezeken a területeken a piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok kialakulására is jelentős esély van! A heves zivatarokat erősen viharos, károkozó (>90-100 km/h, zivatarrendszerben akár >100-120 km/h) szélrohamok, nagy méretű jég (>2-5 cm), és felhőszakadás (általában >25-35 mm, de lokálisan akár >40 mm) kísérik! A zivatarok fokozatosan kelet felé tartanak és éjszakára sem szűnik meg a zivatartevékenység.

Hozzászólás
Előző cikkVezetés közben lett rosszul, majd halt meg egy fiatal Nagymaroson
Következő cikkKormányablakbusz érkezik Vámosmikolára