Vác is csatlakozott a „Gyereket a magasba” akcióhoz (videó)

Több mint ötven településen több ezer család vett részt szombaton a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom nagy országos gyerekemelő flashmobján, ahol mindenki egyszerre járt körtáncot és emelte magasba a gyerekeket. Idén először, Pető Csilla (Fidesz-KDNP) váci önkormányzati képviselő kezdeményezésére Vác is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Kis- és nagyvárosokban, falvakban és szinte az összes megyeszékhelyen csatlakoztak a „Gyereket a magasba!” kezdeményezéshez. A legtöbb helyen szabadtéren zajlott a villámcsődület, de volt, ahol a bevásárlóközpont adta a helyszínt. Az akció célja felhívni a figyelmet a családalapításra, a gyerekvállalásra, a családi élet örömeire.

A Váci Reménység egyesület családi napja adott otthont a villámcsődületnek. A Reménység Családi Napon egész napos programokkal várták az érdeklődőket a Vanyek Béla Sportcentrumban. Többek között bemutatkoztak a szakosztályok, a rendőrség munkájával ismerkedhetnek meg a jelenlévők, valamint kulturális programokkal és koncerttel is készültek a szervezők.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkEllopták a csörögi postás biciklijét, de a kamerarendszer segítségével előkerült
Következő cikkVácon adták át a Szakképzésért Apáczai Csere János-díjakat és az Oktatói Szolgálati Emlékérmeket