Vác déli részére is szemet vetett Matkovich Ilona fia, cége 82 lakásos társasházat építhet a Paduc utcába (videó)

Vác északi részén a Kőhíd utcában óriási botrányt okozott Matkovich Ilona fia, Pajor Dániel cége a Geo-Art Team Kft. beruházása. Dühös, elkeseredett lakók tiltakoztak, és demonstrálnak folyamatosan a négyemeletes társasház megépítése miatt.

Most úgy tűnik Vác déli részére is szemet vetett a váci polgármester fiának cége, itt egy 82 lakásos társasházat és szolgáltató egységeket terveznek építeni. Kameránk elé állt egy érintett, akit felháborít, hogy a polgármester fiának cége a saját magántulajdonú útjuk egy részét kívánja felhasználni az ingatlanon belüli parkolóhelyek elérése céljából. Azt kérte arcát takarjuk el, csak úgy hajlandó nyilatkozni az ügyben. Korábban a Kőhíd utcai beruházás elindulása váratlanul érte az ott élőket, akik akkor értesültek a társasház megépítéséről, amikor kivágták a park 13 darab hatvanéves platán és tölgyfáit.


„Mindent elkövetünk azért, hogy tüske legyünk a köröm alatt, és érezzék a törődést. Tudják, hogy milyen hibát követtek el, este ne tudjanak miatta jól aludni úgy, ahogy az a több ezer ember nem tud jól aludni aki itt lakik. Csak mondom, hogy érezzék ennek a felelősségét, hogy mit műveltek itt emberekkel. Ez tűrhetetlen erőszak, ami ellen semmit nem tudunk tenni, mert törvényességi oldalon biztos le van papírozva, de etikátlan, így nem éljük az életünket, ez egy szégyen, ami itt történik a városban ”

– fogalmazott tavaly nyáron stábunknak a Kőhíd utcában Szilágyi András lakos, aki azóta számos alkalommal szólalt fel, és szervezett demonstrációt a Kőhíd utcában felhívva a figyelmet a beruházás miatt elszenvedett sérelmeikre.

A Kőhíd utca után felkészül Dél Vác, és a Paduc utca?

Tavaly nyár óta követjük nyomon a Paduc utcát érintő eseményeket. A novemberi lakossági fórumon rá is kérdeztünk arra, hogy Matkovich Ilona a Kőhíd utcai botrányból okulva ezúttal tájékoztatta-e a Paduc utcában élőket a rájuk váró változásokról, ám Vác baloldali polgármestere elzárkózott a válaszadás elől, úgy reagálva, hogy nem tud nyilatkozni, és nem is akar a Paduc utca ügyében.

Noha Matkovich Ilona azt mondta nem tud nyilatkozni a Paduc utca ügyében, ez azért meglepő, mert egészen biztosan tud a fia által kezdeményezett Paduc utcai beruházásról, ugyanis 2022 nyarán a képviselő-testület elé került fia cégének kérelme, melyben az önkormányzat hozzájárulását kérték ahhoz, hogy a Paduc utca egy részét parkoló építéséhez fel tudják használni. A testület ezt akkor el is fogadta.

Alpolgármestere Kiss Zsolt tud azonban tud a tervről, sőt mint még szeptemberben kérdésünkre kifejtette, akár szembe is megy az elképzelésekkel, ha azok hátrányosan érintik az itt élőket.

Zöld várost ígért Matkovich Ilona, ám a Kőhíd utcában a hatalmas park helyén mára mára áll fia cégének négyemeletes társasháza, és a Paduc utca most még füves, fás területe is hasonló sorsra juthat a legújabb tervek szerint. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott tervek alapján naponta minimum 120-150 autóval nőne a forgalom, bár a lakók szerint inkább a duplájáról kellene beszélni. A lakások mellett kávézó, reggeliző, pékség, iroda, élelmiszerbolt, konditerem, gyermek napközi és játszótér is helyet kap majd. Az itt élők szerint oda lesz a lakó-pihenő övezet nyugalma. Úgy, ahogy ez a Kőhíd utcában is történt.

Stábunkat többen arról tájékoztatták, hogy hasonlóan a Kőhíd utcai beruházáshoz, egyáltalán nem is tudnak az építkezés tervéről. A magánút tulajdonosa hangsúlyozta, több mint 60 fő birtokában oszlik meg a Paduc utca, és tudomása szerint, akit nem értesítenek, vagy nem reagál, az beleegyezésnek minősül, így felhasználhatja Pajor Dániel cége azt az ingatlanon belüli parkolóhelyek elérése céljából.

Szabó Csaba a váci Fidelitas elnöke úgy reagált, hogy hasonlóan a Kőhíd utcai esethez, itt sem az itt élők érdekeit tartja számon Vác baloldali vezetése.

Több mint 350 ezren látták a Kőhíd utcai botrányról készült videónkat

A Kőhíd utcában élő, a Matkovich Ilona fiának épülő társasháza miatt felháborodott lakókkal foglalkozó videónkat már több mint 350 ezren látták. Ebben az itt élők kérték számon Vác baloldali polgármesterét, hogy miért nem lépett fel az érdekükben?

Kérdésekkel fordultunk Matkovich Ilona polgármesterhez, valamint a Geo-Art Team Kft.-hez is azt tudakolva, hogy várhatóan mikor indul a Paduc utcai építkezés, mikor kerül sor az itt élők tájékoztatására, de egyelőre nem kaptunk választ.

Gerzsenyi-Raczkó Tímea

Hozzászólás
Előző cikkPető Csilla javaslatára mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhely létesül a Csányi László körúton (videó)
Következő cikkMa már látogatható lesz Szobon a Magyar Honvédség aknamentesítő hajója