Négy önkormányzati épület újul meg Vámosmikolán

Vámosmikola Község Önkormányzata 125,13 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült négy önkormányzati tulajdonú intézmény energetikai korszerűsítésére. Ez az általános iskola, az óvoda, a tűzoltóság és a házi segítségnyújtó szolgálat épülete. Mind a négy állapota leromlott, rossz energetikai mutatókkal rendelkezik. A fejlesztés eredményeképpen megvalósul az épületek homlokzati és födémszigetelése, a nyílászáróinak cseréje, napelemrendszerek telepítése, mely hatására az épületek energetikai besorolása BB vagy CC-re javul – közölte a 0627.hu-val az önkormányzat.

Az épületek jelenleg nem felelnek meg az energiatakarékosság feltételeinek: hőszigeteléssel nem rendelkeznek, a nyílászárói elavultak, energiahatékonysági mutatói rosszak, az épület energetikai besorolása jelenleg korszerűtlen kategóriájú. Az épület fenntartása nagy energia-vesztességgel és magas költségekkel jár az önkormányzat számára. A tervezett fejlesztés során megvalósul az épület homlokzati és födémszigetelése, a nyílászáróinak cseréje, napelemrendszer telepítése a tetőszerkezetre, valamint az épület projektarányos akadálymentesítése. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósul meg 202,96 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projekt közvetlen célcsoportja az iskolát, óvodát használó gyerekek, a szüleik, valamint az intézmény dolgozói. A tűzoltóságot és a Házi Segítségnyújtó Szolgálatot a dolgozók látogatják. Közvetett célcsoport pedig a település teljes lakossága. Az energiahatékonysági korszerűsítés révén mérséklődnek az épület fenntartási költsége, valamint csökken a fajlagos energiafelhasználás, mely közvetve hozzájárul a fenntartható fejlődéshez és a felhívás célkitűzéseihez is

A projekt július 1-én kezdődik és várhatóan december 31-ig fejeződik be.

Hozzászólás
Előző cikkIsmét kutyát mérgeztek meg Váchartyánban
Következő cikkSzombaton lesz a Kisnémedi Tájház napja