Ma már látogatható lesz Szobon a Magyar Honvédség aknamentesítő hajója

Tavaly közel száz hajó úszott a Dunán a Dunakanyari Hajós Felvonuláson, amely idén is látványosnak ígérkezik. A rendezvény nem csak a felvonulók számára lesz izgalmas, az érdeklődők különleges hajókat tekinthetnek meg és a partról nézve a Dunán úszó hajók sora sem lesz mindennapi látvány.

Idén is részt vesz a rendezvényen a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének aknamentesítő hajója, mely június 2-án, délután 15 órától 19 óráig, valamint június 3-án 8-10 óráig ingyenesen látogatható a szobi kikötőben.

A Dunakanyari Hajós Felvonulást június 3-án, szombaton 11 órától rendezik meg Szob és Verőce között. Az esemény egyszerre népszerűsíti a Dunakanyart, a dunakanyari hajózást, valamint a térség turisztikájában érdekeltek számára egyfajta turisztikai szezonnyitó is.

Mint, ahogy minden évben, idén várhatóan jó hangulatban telik majd a felvonulás, a vezérhajó fedélzetén a Dunakanyar Szimfonikusok művészei, valamint Erős és Spy The Ghost zenélnek. A megérkezést követően (kb 12:30) Beach Party várja a résztvevőket a verőcei Duna-parton.

A látványosnak ígérkező eseményre a hajosfelvonulas@aktivdunakanyar.hu email címen lehet még regisztrálni a hajó típusának, méretének és a kapitány nevének megadásával.

Az esemény védnökei Vitályos Eszter, Rétvári Bence és Erős Gábor országgyűlési képviselők.

Hozzászólás
Előző cikkVác déli részére is szemet vetett Matkovich Ilona fia, cége 82 lakásos társasházat építhet a Paduc utcába (videó)
Következő cikkMegérkeztek a bútorok és játékok a letkési bölcsődébe