Ha túl sok a zaj, a stressz – merüljön el a csendben hétvégén Vácrátóton a botanikus kertben

Manapság túl sok a zaj, ami körülvesz bennünket. Dolgozunk, rohanunk, a teendők között szétszakadunk. A fejünkben zakatol a rengeteg tennivaló. Különórák, mi lesz a vacsora, a háztartás, szülői értekezletek. Tudunk-e lassítani? Képesek vagyunk-e nem sürgetni magunk körül, az amúgy a világra rácsodálkozó gyermekünket? Aki úgy érzi ebben magára ismert, annak most van egy jó programtippünk Vácrátóton a Nemzeti Botanikus Kertben.

Aki még nem járt annak azért, aki pedig már járt ott, annak azért ajánljunk a „Légy ott a kertben!”, „Rendez-vous aux jardins” 2003-ban francia kezdeményezésre indult, ma pedig közel 25 európai ország társszervezésében megvalósuló programot. A programsorozat idei témája „A kert zenéje”.

A csend gyógyít, felüdít

A csend gyógyít, felüdít. A természet csendje, a madarak trillázása, a békahadak koncertje, a mókusok mogyoróropogtatása, a rigók zörgése az avarban, a juharlevelek szellőre rezdülése, a sziklagáton átbukó patak nyugtató zúgása – mint a tengeré.
Bárki megtapasztalhatja mindezt, különösen, ha hétvégén a délelőtti órákban ellátogat a Nemzeti Botanikus Kertbe Vácrátótra, és vezetett séta keretein belül merül el a neszekkel teli csendben, a kert zenéjében.


A vezetett séta időpontja:
június 4. vasárnap: 11:00 órától (1-1,5 óra)
Találkozó a Berkenyeház előtt.
Belépőjegy megváltása után a kerti sétavezetés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött, részvétel csak korlátozott létszámban lehetséges. Regisztrációs email: botanikuskert-info@ecolres.hu

Hozzászólás
Előző cikkSaját Facebook oldalt indított a Tahitótfalu-Vác komp
Következő cikkÖsszefogtak, saját költségen valósítják meg Matkovich és Kászonyi ígéreteit a Kőhíd utcai lakosok (videó)