A ZöldLiget rendezett megemlékezést a trianoni békeszerződés aláírásának évforulójáról, Juhász Béla ezt nem tartotta fontosnak

Teltházas filmvetítéssel emlékezett a Nemzeti Összetartozás Napján a ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért, Sződliget legaktívabb civil szervezete, míg önkormányzati megemlékezés nem volt. Juhász Béla a település polgármestere saját közösségi oldalán sem emlékezett meg a trianoni diktátum 103 évvel ezelőtti évfordulójáról.

Június 4-én este hét órakor a sződligeti Római Katolikus plébánián 1920 – Az új Közép-Európa című, a diktátum századik évfordulója alkalmából készített animációs dokumentumfilmet vetítették le. A film, melyet Greksa Gábor rendezett Mucsi Zoltán narrációjával és számos történész megkérdezésével mutatja be a trianoni döntés következményeit.

A film vetítését követően a résztvevők a Szabadság téri országzászlónál gyertyagyújtással és őrtűzzel emlékeztek meg a 103 évvel ezelőtt történtekre.

Juhász Béla nem tartotta fontosnak, hogy megemlékezzen a trianoni diktátum 103 évvel ezelőtti évfordulójáról

Sződligeten önkormányzati megemlékezés nem volt. Juhász Béla a település polgármestere sem az önkormányzat közösségi oldalaként használt Sződliget, ahol jó élni, sem a saját Facebook oldalán nem emlékezett meg a trianoni diktátum 103 évvel ezelőtti évfordulójáról.

GRT

Fotók: ZöldLiget Facebook

Hozzászólás
Előző cikkVáci rendőrök segítettek kereket cserélni az idős házaspárnak
Következő cikkEzt ne tegye, ha villámárvízzel találkozik!