A falunapra őrzött pénzt lopták el a kosdi polgármesteri hivatal páncélszekrényéből

„Még azt a keveset is elvették, amit közösen rakosgattunk össze!” – közli Kurdi Ferenc kosdi polgármester, miután ismeretlen tettes ellopta a falunapra összegyűjtögetett pénzt a polgármesteri hivatal páncélszekrényéből. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ismeretlen elkövető június 19-e reggelre feltörte a páncélszekrényt és lemezkazettát, és magához vette a bennük lévő több, mint egymillió forintot és távozott.

A váci rendőrök kérik, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az elkövető személyével kapcsolatban információval rendelkezik, az névtelensége megőrzése mellett hívja a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívón.

Megkeresésünkre Dobosné dr. Varga Gabriella jegyző elmondta, hogy a nyomozásra való tekintettel nem adhat ki a körülményekre vonatkozó bővebb információt, de azt megerősítette, hogy nem megszokott, hogy nagyobb összeget tároljanak a hivatal páncélszekrényében. Mint kifejtette a korábban a heves esőzés miatt elmaradt falunap fellépőinek pénzét tették félre. Kurdi Ferenc a település polgármestere közösségi oldalán hosszabb bejegyzésben számol be az ügyről. Mint írja, a meghallgatások és a folyamatban lévő nyomozás miatt, eddig hírzárlat volt érvényben.

A betörés miatt az elmaradt falunap is reménytelennek tűnt, de helyi vállalkozók ismét segítettek

„A mostani esetnek az egyik ránk leginkább negatívan érintő hozadéka, az anyagi veszteségen túl annak morális hatása, ami a hivatalban dolgozókat érinti nagyon erősen, hiszen az itt dolgozók a hivatalt ért támadáson felül, személyes támadásnak is érzik ezt az esetet” – írja a kosdi polgármester.

„Még azt a keveset is elvették, amit így közösen rakosgattunk össze!”

Bejegyzésében kifejti, hogy most vasárnap a tervek szerint igyekeznek megtartani a falunapot. Az ellopott eddig összegyűjtött hatszázezer forint helyett a Robirtok háromszázezer forintos adományának és a Bereczki család 10 ezer forintos hozzájárulásával a fele összegből igyekeznek a falunapot megtartani.

Hozzászólás
Előző cikkMatkovich Ilona fia Paduc utcai építkezése ellen tiltakoztak többen (videó)
Következő cikkSikeres volt a Szobi SC Családi Sportnapja