Váci lakos: Több mint szívszorító, a felháborító mellett, de ez a város ilyen (videó)

„Több mint szívszorító, a felháborító mellett, de ez a város azt hiszem ilyen, de ezt nem nekünk kellene eldöntenünk, hanem jó szívből és igazságosan – reagált a 0627.hu kérdésére egy váci lakos akit arról kérdeztünk, mit szól ahhoz, hogy van olyan váci igazgató, aki középvezetői fizetéssel mindössze havi 25 ezer forintért bérelhet önkormányzati bérlakást.

„Nonszensz az ilyen, mert azért 600 ezerből megtudja oldani, nem úgy mint akinek van százezer forintja, vagy hatvanezer forintja. Nem tetszik ez a dolog” – osztotta meg gondolatait egy váci lakos.

„Megmondom őszintén, hogy ez azért egy kicsit felháborító és dühítő. Jelenleg mi is úgy vagyunk, hogy párom dolgozik csak, leszázalékolt rokkantként, százezer forintot fizetünk albérletre, és napról-napra élünk. Dühítő, hogy aki jól keres és megtehetné, az kihasználja az ilyen olcsóbb lehetőséget és aki tényleg rászorulna, annak meg nem jut. Többször próbálkoztunk, de sajnos nem volt lehetőségünk. Megnézni, megnéztük a lakást, csak sajnos olyan sokan jelentkeznek, nem tudom milyen szűrési lista alapján működik, de nem ránk esett a választás. Pici lányunk is tartós beteg, három éves, párom mozgáskorlátozott rokkant, én sem vagyok valami egészséges állapotban, próbálkoztunk, de sajnos nem nyertük el” – reagált egy másik lakos stábunk kérdésére.

Az ügy előzményeiről itt olvashat bővebben:

Hozzászólás
Előző cikkÁramszünet lesz ma 11 órától Őrbottyán több utcájában
Következő cikkNew Yorkban élt, beleszeretett az országba és Vácról is készített egy videót az amerikai vlogger