Turistát is mentettek és tüzet is oltottak vasárnap a nagymarosi tűzoltók

Mozgalmas hétvégén vannak túl a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Vasárnap egy sérült túrázót mentettek a hegyek közül, tüzet oltottak és egy szikláról leesett telefont is sikerült visszaszerezniük.

A reggeli gyakorlatot követően a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat kérésére Márianosztra közelében a kék jelzés útvonalán kellett egy sérült túrázót kihozni a hegyek közül. A terep embernek és autónak egyaránt adott feladatot – számolt be a közösségi oldalán a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Mint írják, a hegyimentő szolgálat távolról profin navigálta a mentést. Nélkülük nem találták volna meg a sérültet.

A mentést követően a Dunamezőben egy tűzeset várta őket, ahol több éve felhalmozott fenyő hulladék kapott lángra. A gyors intézkedésnek köszönhetően, a pár méterre álló faház épen maradt. A munkából a váci hivatásos tűzoltók mellett a Kismarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is kivették részüket.

Mint a nagymarosi lánglovagok írják: szorgalmi feladatot is kaptunk, csillagos ötösért. Zebegény közelében a sziklákról leesett telefon visszaszerzésére is akadt megoldás. Szerencse, hogy van közöttünk, aki magas szinten kezeli a köteleket.

Hozzászólás
Előző cikkDíjjal ismerték el a DDC családbarát szemléletmódját
Következő cikkMegnyílt a verőcei Limes Múzeum – Felavatták a római kori őrtorony modern változatát