Elindult Kisnémedi zöld infrastruktúra fejlesztése

Bruttó 280 millió forintos uniós támogatással elindult a Kisnémedi zöld infrastruktúra fejlesztése projekt, melynek nyitányát szombaton, a Falu- és Gyereknap keretében jelentette be ünnepélyesen Sölch Gellért, a Belügyminisztérium (BM) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára és Edelman György, a település fideszes polgármestere.    

A beruházás az elmúlt évek egyik legnagyobb projektje Kisnémediben – mondta a helyettes államtitkár, aki Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője nevében is köszöntötte a jelenlévőket.    

Sölch Gellért felidézte, hogy a településen számos sikeres projekt valósult meg kormányzati támogatással, az elmúlt öt évben 21 ilyen volt. Ebben benne van a belterületi utak fejlesztése, a minibölcsődéhez és az óvodához nyújtott támogatás, de olyan támogatások is, mint a szociális tűzifa, a falugondnoki busz vagy a rezsitámogatás – részletezte.    

Sölch Gellért emlékeztetett, hogy a most induló fejlesztés már régóta felmerülő elképzelés. A helyettes államtitkár úgy fogalmazott, hogy a Gosztonyi-kúria, amelynek zöld területei megújulnak, Kisnémedi életének és történelmének egyik legfontosabb sarokköve, a település életének egyik legfontosabb központja.    

Edelman György, a mintegy 750 fős Pest vármegyei település polgármestere köszöntőjében azt emelte ki, hogy a kertnek korhűen kell elkészülnie, s ennek kapcsán elmondta, hogy 17 ezer új növény kerül bele.    

Hegyi Ágnes jegyző ismertetője szerint a TOP PLUSZ támogatással megvalósuló Kisnémedi zöld infrastruktúra fejlesztése című projekt célja a település központjában található Gosztonyi-kúria és környezete zöld infrastruktúrájának fejlesztése.    

A beruházás három területet ölel fel: a Gosztonyi-kúria előtti fogadóudvart, a Gosztonyi-kúria feletti felsőparkot és a Gosztonyi-kúriával átellenben található Ifiparkot.    

A projekt várhatóan 2024 végén fejeződik be.

Forrás, fotó: MTI

Hozzászólás
Előző cikkVáci sikerrel zárult a bajnokság
Következő cikkKalandos programokkal várja a gyerekeket a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat