A trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékeznek Letkésen

A nemzeti összetartozás napja alkalmából megemlékezést tartanak június 4-én, Letkésen. Az esemény végén együtt meggyújtják az összetartozás tüzét, amely idén az Ukrajnában dúló háború mielőbbi befejezéséért is fog égni.

Idén negyedik alkalommal lobban lángra az összetartozás tüze, amely immár összmagyar hagyománnyá vált. Június 4-én újra meggyúlnak több ország különböző településein, pontjain 20:23-kor az összetartozásunkat is szimbolizáló lángok.

Mivel sajnos nem ért véget az Ukrajnában dúló háború, így annak mielőbbi befejezéséért ezek a lángok idén is a Béke Tüzei is lesznek – írják a szervezők.

Letkésen, a nemzeti összetartozás napján 8 óra 30 perckor szentmisét tartanak a Krisztus Mennybemenetele templomban.

Az esti megemlékezés 19 óra 30 perckor kezdődik a letkési hídnál, ahol beszédet mond Huszák Tamás polgármester, áldást mond Izrael Pál plébános. A megemlékező műsort a Donum Gitáros Zenekar adja.

Az összetartozás tüzét 20 óra 23 perckor gyújtják meg.

A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap, melyet 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés, a törvény elfogadásával kinyilvánítva, hogy „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek”.

Hozzászólás
Előző cikkSzombaton megtartják a Dunakanyari Hajós Felvonulást
Következő cikkRuhákat gyűjtenek rászoruló családoknak Vácon