Vác környéki tehetséges diákokat keresnek, ma éjfélig még lehet jelentkezni!

Duka Csillaga néven idén először tehetségkutató versenyt rendeznek Vácdukán, hagyományteremtő szándékkal. Ma éjfélig még várják a tehetséges diákok jelentkezését.

Kovács Gyula Sándor a verseny megálmodója és főszervezője lapunk kérdésére elmondta, a covid időszaka alatt az online térbe kényszerült fiatalok nehezen térnek vissza a személyes interakcióhoz. Miután a vírus időszaka alatt a személyes találkozásokra nem volt mód, a covid elmúltával is egyre nehezebben szakadnak el a számítógéptől, és az online kapcsolatoktól a fiatalok.

Elsősorban ez motiválta Kovács Gyula Sándort, amikor ezt a tehetségkutató versenyt megálmodta. Hivatásából fakadóan ugyanis személyes tapasztalatokkal bír e téren. Mint kifejtette a vírus időszakában a Váci Gyermekjóléti Központ koordinátora volt. Úgy tapasztalja, hogy egy-egy online térben zajló rendezvényen nagyon sok gyermeket, fiatalt látni, és ő azt szeretné, és próbálja e rendezvény révén is elérni, hogy a realitásban éljék át a fiatalok a személyes találkozásokat, mert mit hangsúlyozza ezek rendkívül fontosak.

Rámutatott arra is, hogy bízik benne, ezt a tehetségkutató szemléletet a pedagógusok is látják, és pozitívan fogadják a verseny ötletét. „Olyan a pedagógusok munkája, mint a bányászé, aki lemegy a tárnák mélyére kincset keresni. A gyermekek a tárnák, és sokszor bizony a pedagógusok azok, akik képesek megtalálni a gyermekekben a kapott tálentumot” – fogalmaz.

Eddig hét iskolából jelentkeztek versenyre, melyre a belépés és a nevezés egyaránt díjtalan. A szakmai zsűri elnöke Szőke Zoltán, további két tagja pedig, Kertész Kata Keke, valamint Brenner Judit.

A versenyre nevezni, ének, tánc próza és hangszeres kategóriákban lehet. Egyéni és csoportos nevezés is lehetséges, két korosztályban.

Várják tehát a váci tankerület iskolásainak nevezését, még ma éjfélig. Itt most bárki megmutathatja magát, aki jól tud táncolni, énekelni, vagy épp valamilyen hangszeren játszani. Jelentkezni hattól, tizenhat éves korig lehet.

A verseny pedig április 22-én lesz Vácdukán a Művelődési Házban. A rendezvény fővédnöke Makkos László Vácduka polgármestere. Jelentkezni a dukacsillaga@gmail.com e-mail címen lehet ma éjfélig.

A műsor tervezett rendje:

 • Regisztráció 8:00-8:45
 • Kezdés 9:00
 • Ebédszünet 12:00-12:30
 • Eredményhirdetés a program végén
  Kategóriák
  ÉNEK
  ▪ (É1) – Egyéni 6-10 éves korig
  ▪ (É2) – Egyéni 11-16 éves korig
  ▪ (É3) – Csoportos 6-16 éves korig
  TÁNC
  ▪ (T1) – Egyéni 6-10 éves korig
  ▪ (T2) – Egyéni 11-16 éves korig
  ▪ (T3) – Csoportos 6-16 éves korig
  PRÓZA
  ▪ (P1) – Egyéni 6-10 éves korig
  ▪ (P2) – Egyéni 11-16 éves korig
  HANGSZERES
  ▪ (H1) – Egyéni 6-10 éves korig
  ▪ (H2) – Egyéni 11-16 éves korig
  ▪ (H3) – Csoportos 6-16 éves korig
Hozzászólás
Előző cikkSzámos népszokás és hagyomány kötődik húsvéthoz
Következő cikkGyorshajtás, és ittas vezetés miatt történt baleset Őrbottyánban