Több száz horgolt figurával lepi meg évek óta a gyerekeket Jakab Hajnalka, nyugdíjas óvónő

Őrbottyánban karácsonykor, Mikulás-nap alkalmával, és húsvétkor is közel száz egyedi, horgolt figura lepte el egy ház melletti kerítés sövényét, örömet szerezve a gyerekeknek. Jakab Hajnalka horgolta egytől-egyig a kedves kis figurákat, és ajánlotta fel az ünnep alkalmából a kicsiknek, akik érkeztek is szép számmal a különleges ajándékért.

Hajnalka több mint negyven évig dolgozott óvónőként, majd két éve immár nyugdíjasként a felszabadult idejében horgolásba kezdett. E hobbija a koronavírus-járvány időszaka alatt indult. „Nem lehetett sehova menni, így ezzel töltöttem az időt” – fogalmaz kérdésünkre. Mivel a sok szebbnél-szebb horogolt figura pedig csak gyűlt elkezdte keresni, miképp ajánlhatná fel azokat.

Több helyre is fordult, megkereste az egyházat, az önkormányzatot, de nem kérték a horgolásait, így arra gondolt, akkor a helyi csoportban hirdeti meg, hogy felakasztva várják új tulajdonosaikat a kedves kis díszek. Így indult, és azóta egyre többen csatlakoztak hozzá. Mert mint meséli, volt, aki mindenképp fizetni szeretett volna, de Hajnalka pénzt nem fogadott el, de mivel olyan sokan szerettek volna adományozni, így gyűjtést indított.

Tavaly húsvétkor, az orosz-ukrán háború kitörésekor a felajánlott pénzt, és az adományokat Kárpátaljára, az Őrbottyáni Református Gyülekezet testvér-gyülekezetéhez küldték el.

Idén húsvétkor is közel száz kis figura várta, hogy valaki hazavigye. Jakab Hajnalka elmondta, nagyon sok visszajelzés érkezik hozzá, hogy mennyire örülnek a gyerekek a figyelmességnek.

Rengeteg komment érkezett a felajánlásához: „Én ezért szeretem Őrbottyánt, mert jó ilyen emberekkel együtt élni! Büszke vagyok rád!”, „Bárcsak több ilyen ember lenne!”, „Csodaszép alkotások, egy csodaszép lélektől!” „Az ilyen gesztusok teszik az életet élhetővé.”, „Lenyűgöző! Isten áldása legyen az ilyen jólelkű emberen!”, „Másfél éves kislányunk ma egész nap ezzel mászkált!” – írták többen.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkÚj autót kapott a szokolyai önkormányzat
Következő cikkVisszaköltözött a sebészeti rendelés a szakrendelőbe a váci kórházban