600 ezer forint a fizetése, mégis 25 ezerért bérelhet önkormányzati lakást egy váci igazgató (videó)

A balliberális váci városvezetés továbbra is kitart amellett, hogy a 600 ezer forintos jövedelemmel rendelkező F. Szilvia havi 25 ezer forintért bérelhet önkormányzati lakást – mutatja stábunknak az erről szóló válaszlevelet Pető Csilla a Fidesz-KDNP képviselője, aki levélben fordult az ügyben Matkovich Ilona (Összefogás Vácért) polgármesterhez, Zsidel Szilvához, Vác jegyzőjéhez, valamint Fehér Zsolt (Összefogás Vácért, Jobbik-Konzervatívok) önkormányzati képviselőhöz egyaránt.

Mint ismert a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének volt igazgatója Sívóné Cseh Katalin az akkori helyettesét, a 600 ezer forintos jövedelemmel rendelkező F. Szilviát választotta ki, és gondolta a leginkább rászorulónak az összes alkalmazott közül, és
kérvényezte a bérlőkijelölési jog keretében, hogy havi 25 ezer forintért juthasson önkormányzati lakáshoz. Pető Csilla rámutatott, ezt a választ nem tudják elfogadni, ugyanis nem a jogszerűséget, hanem a döntés jogosultságát vitatják.

Fehér Zsolt (Összefogás Vácért, Jobbik – Konzervatívok) az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke korábban maga jelentette ki, hogy várják a Fidesz KDNP beadványát és tárgyalni fogják, felülvizsgálják a döntés, ám a megfogalmazott beadvány ellenére folyamatos kitérő választ adnak.

Pető Csilla hangsúlyozta, nem a jogszerűség a kérdés, hiszen nagyon sok valóban rászoruló szeretne önkormányzati lakáshoz jutni, akiket viszont folyamatosan indoklás nélkül elutasít a balliberális váci városvezetés

Megkérdeztük, mit gondolnak erről a váciak. Korábban egyébként stábunknak maga Fehér Zsolt is elsimerte, hogy nem hoztak jó döntést, hogy magas jövedelemmel rendelkező személyek jutnak önkormányzati lakáshoz. Pető Csilla kijelentette, újabb beadvánnyal fognak élni az ügyben.

Gerzsenyi-Raczkó Tímea

Korábbi cikkeink Faludi Szilvia ügyében:

Hozzászólás
Előző cikkKerékpáros körtúra lesz Acsán vasárnap
Következő cikkÁllásbörzét tart a rendőrség