Saját fejlesztésű projektekkel vett részt az első ‘A jövő technológiái kiállításon’ a váci Piarista Kilátó Központ

Tucatnyi kiállító, rengeteg izgalmas interaktív program, 649 résztvevő – nagy sikerrel és a Piarista Kilátó Központ részvételével zajlott a Dunakeszin elsőként a hétvégén megrendezett A jövő technológiái – Interaktív Robotikai és Oktatástechnológiai Kiállítás. A Természetesen Dunakesziért Egyesület szervezésében hagyományteremtő szándékkal megvalósult egész napos programra a robotika, mesterséges intelligencia, digitális világ iránt érdeklődő gyerekeket, szülőket és pedagógusokat invitálták.

A Piarista Kilátó Központ standján többféle eszközt és tevékenységet próbálhattak ki az érdeklődők. Főként a kisebbek körében arattak nagy sikert a Cubelets robotok. Ezek az eszközök – amellett, hogy programozásuk nagyon gyorsan elsajátítható, működésük pedig rendkívül látványos – egyik különlegessége, hogy igen hatékonyan használhatók fogyatékos fiatalok fejlesztési folyamataiban is.

A mini üvegház projekt a zöld digitalizáció iránt fogékony résztvevőknek tartogatott izgalmas kihívásokat, a pályaorientáció szakmaismereti dimenzióját, valamint a digitális kompetenciafejlesztést ötvöző, saját fejlesztésű Acty-Bot társasjáték pedig remek interaktív, az egész családot megmozgató programelemnek bizonyult. 

A Piarista Kilátó Központ mellett a látogatók találkozhattak a legnagyobb diákoknak szóló robotikai világversenyek szervezőivel, oktatástechnikai szakértőkkel és cégekkel; kipróbálhatták a különböző területeken használatos robotokat, a robotprogramozást, és játékpedagógiai eszközöket. 

A kiállítók között szerepelt többek között az Edutus Egyetem, mint a World Robotics Olympiad hazai szervezője, az Óbudai Egyetem iRob laborja, és a tavaly a brazil FLL világkupát megjárt Operation Evergreen robotika diákcsapata is.

A Piarista Kilátó Központ stábja a kiállítás után gőzerővel készül következő, térítésmentesen elérhető programjaira: az április 14-én, a Déryné Program támogatásával megvalósuló Pustol a hó című előadásra, valamint a fiatalabbakat megszólító, április 27-ei Lányok Napjára.

Részletek hamarosan a központ Facebook- és weboldalán! 

Hozzászólás
Előző cikkCsókay András idegsebész Sződön tart előadást áprilisban
Következő cikkRétvári Bence: valódi és érdemi határvédelemre van szükség