Matkovich és Kászonyi ígéretei közül semmi nem valósult meg – tüntettek a lakók (videó)

Tüntetés 2023.03.26-án Vácott. Fotó: Gerzsenyi-Raczkó Tímea

Félpályás útlezárással tiltakoztak szombat délelőtt Vácott a Kőhíd utca és környékének lakói, miután tavaly novemberben Matkovich Ilona polgármester és a terület képviselője Kászonyi Károly több ígéretet is tett, a váci polgármester fiának társasháza kivitelezése és megépülése miatti károkozás kapcsán, ám ezek közül semmi nem valósult meg.

Hájas Attila a tüntetés egyik szervezője felolvasta a megjelenteknek a követeléseiket, melyekre tavaly novemberen ígéretet kaptak, ám egyelőre semmilyen konkrét előrelépés nem történt. Kászonyi Károly a körzet baloldali képviselője és Matkovich Ilona baloldali polgármester pedig mindent megígért akkor. Nemcsak azt, hogy visszakerülnek az eltűnt lakó-pihenő övezet táblák, hogy fekvőrendőrök lesznek, hogy a kivágott fákat pótolják, hogy közlekedési táblák is kerülnek ki, de az új társasház okozta forgalomnövekedés miatt felmerült aggályokra is azonnali intézkedést ígértek.

Kiss Zsolt alpolgármester a lakók elmondása szerint korábban kész terveket is mutatott arról, hogy újabb társasházak épülnének ide. Emiatt a lakók ígéretet kértek novemberben arra vonatkozóan is, hogy nem épül több társasház a környékre. A szombati tüntetésen az is elhangzott, hogy az ismételten megfogalmazott meg nem valósult követeléseiket a lakók személyesen fogják bevinni a Városházára.
Hájas Attila, valamint Szilágyi András szervezők hozzátették, demonstrációjukat addig folytatják, amíg a megígért fejlesztések meg nem valósulnak.

GRT

Hozzászólás
Előző cikkIllegális hulladéklerakót működtethet a Matkovich Ilona vezette váci önkormányzat (videó)
Következő cikkKözösségi programot szervezett Kisnémediben a fafaragó szakkör