Március 4-től több busz érkezik majd a váchartyáni vasútállomásra

Edelman György Kisnémedi község polgármestere a település hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy miután számos jelzést kaptak a lakosság részéről, több egyeztetést követően március 4-től több busz érkezik majd a váchartyáni vasútállomásra.

„Kisnémedi Község Önkormányzata számára mindig fontos volt, hogy az érkező utazási igényeket felmérje és továbbítsa a szolgáltató felé. A Volánbusznál a tavalyi jelzések alapján mostanra sikerült is elérni, hogy lényegesen több busz szedje fel a váchartyáni vasútállomásra érkező utasokat” – fogalmaz.

Bejegyzésében azt is közli, hogy hosszú évek óta tartó probléma, Kisnémedinek is a szomszédos településekkel együtt a tömegközlekedés kérdése. „Nincs egyszerű dolgunk, hiszen vasút híján az autóbuszközlekedés az amin tudunk a lehetőségekhez mérten javítani. A decemberben újraindított S77-es Vác-Vácrátót-Aszód vasútvonal miatt leveleztem a MÁV-Start illetékeseivel, mivel rejtélyes oknál fogva egyedül Kisnémedi vasúti megállóban nem állnak meg a vonatok. Ennek a menetrendi kötöttséget, alacsony utasszámot és a megálló rosszul megközelíthető földrajzi helyét nevezték meg indoklásul. Sajnos a vonatok feltételes megállásának bevezetésére sincs lehetőség, ugyanis a vonalon közlekedő járművek nem alkalmasak a leszállás jelzésére a járművezető felé. A MÁV szakértői szerint „valós utazási igények” nem jelentkeznének ezen a megállón. Mivel nem állnak meg a vonatok itt ezért ezek az igények egy ideig biztosan nem is fognak kiderülni. Annyi ígéretet kaptunk, ha minél többen jelzik írásban a valós utazási igényüket és, hogy megálljon a vonat ezen a megállón akkor megfontolják a dolgot. Tehát aki valóban használná a megállót az írjon az eszrevetel@mav-start.hu e-mail címre” – írja posztjában.

Hozzászólás
Előző cikkMokánszky Zoltán: A konfliktus-gerjesztés, valamint a politikai ellenfelek lejáratása a szivárványkoalíció fő célja
Következő cikkFilmeken keresztül mutatják be Püspökhatvan történetét