Elkezdik az új piac építését Kóspallagon

Április 3-án végre elkezdjük a helyi termékes piac kivitelezési munkáit – tudatta a helyiekkel Plachi Attila, Kóspallag polgármestere. A beruházásra 99,9 millió forint pályázati támogatást nyert a település önkormányzata. A piactér kialakítása várhatóan június végéig befejeződik.

Mint, ahogy arról már korábban beszámoltunk, Kóspallag Község Önkormányzata 99,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el egy piactér kialakításának költségeire a Vidékfejlesztési Program – „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése” című pályázat keretében.

A polgármester a közleményében úgy fogalmazott: a projekt átfogó célja, hogy a település népességmegtartó erejét növeljük és a helyi szereplők jövedelemtermelő képességét javítsuk. A projekt specifikus célja a helyi mezőgazdasági termelési feltételek javítása, a vállalkozások működési környezetének javítása, a helyi termelők és mezőgazdasági vállalkozók vagy vállalkozni vágyók támogatása érdekében az értékesítés körülményeinek javítása, valamint a helyi lakosok illetve látogatók körében a helyi termelői piac és helyitermék-bolt népszerűsítése.

Mint írja: a munkálatok főként a régi gázcsere-telep területét érintik, de ettől függetlenül kérjük, óvatosan közlekedjenek! A munka elvégzésének ideje alatt mindenki, de főként az ott lakók szíves türelmét és megértését kérjük az esetleges zaj- és porhatások miatt.

Hozzászólás
Előző cikkIndul a 13. Dunakanyar Hangja tehetségkutató énekverseny
Következő cikkKitakarítják Szobot