A Samsung SDI támogatásával újul meg a váci Jávorszky Ödön Kórház bútorzata

Több mint 100 új bútor érkezett a váci Jávorszky Ödön Kórházba. Az új szekrények, székek, asztalok a kórház beteginek és dolgozóinak életét teszik kényelmesebbé.

A Samsung SDI társadalmi szerepvállalásának keretében kereste meg a váci kórház vezetőit annak érdekében, hogy felmérje, hogyan tudná a vállalat segíteni az intézmény dolgozóinak gyógyító munkáját, valamint szebbé tenni a betegek ott töltött napjait. Kiderült, a kórház területén számos helyen szükség lenne a régi, sokszor évtizedes bútorok cseréjére, erre azonban az intézmény lehetőségei nagyon korlátozottak.

A vállalat dolgozói körében gyűjtést hirdetett, a dolgozók által összegyűjtött összeget pedig megduplázta. A kezdeményezés eredményeként többek között az orvosi, nővéri szobákba új, ergonomikus irodai székek, a betegeknek étkezőbe új étkezőasztalok kerülhettek. Az új könyvespolcok és szekrények szintén a kórházban lévők kényelmét szolgálják.

A teherautónyi új berendezést a kórház karbantartó munkatársai a következő napok során szerelik össze és helyezik el a kórtermekben, az étkezőkben és az irodákban, így a kórház betegei és dolgozói hamarosan birtokba vehetik őket.

A kórház és a vállalat együttműködése jelentős múltra tekint vissza. 2020-ban a pandémia kitörésekor a cég maszkokat adományozott az intézménynek, 2021-ben a kórház dolgozói a munkavégzést kényelmesebbé tevő cipőket kaptak, 2022-ben pedig a Samsung SDI dolgozói karácsonyra feldíszítették a váróhelyiségeket.

Hozzászólás
Előző cikkRendelés helyszínváltozás a váci kórházban
Következő cikkMegemlékezést tartanak a székely szabadság napja alkalmából